מתכונים טבעוניים וצמחוניים - עמוד 44
- רמת קושי
- קל
- זמן כולל
- שעה
- מטבח
- הונגרי
גולש ירקות
מתכון לגולש ירקות לימי החורף הקרים או פשוט לימים ארוכים ומעייפים בהם רוצים אוכל חם, ממלא ומנחם.
- רמת קושי
- בינוני
- זמן כולל
- 3 שעות ו-45 דקות
- מנות
- 9 שיפודים
שיפודי יובה לעל האש של השף גל עדני
היובה עשירה בחלבון, בעלת מרקם נפלא ויכולת ספיגת טעמים פנומנלית. הפעם החלטתי להכין איתה שיפודים עסיסיים ופוטוגניים במיוחד.
- רמת קושי
- קל
- זמן כולל
- 25 דקות
- מנות
- 4 סלטים
- מטבח
- אסייתי
סלט טמפה מוקפץ עם עדשים מונבטות ואספרגוס
ניסיתם פעם להכין סלט טמפה? ומה לגבי סלט טמפה מוקפץ עם עדשים מונבטות ואספרגוס? המתכון הזה אידיאלי לכל מי שרוצה להתנסות בטמפה ולהכין מנה משביעה ושופעת טעמים, מרקמים ורטבים.
- רמת קושי
- קל
- זמן כולל
- 10 דקות
סלט ביצים טבעוני
האם אפשרי לעשות סלט ביצים – בלי ביצים? ברור שאפשרי! מתכון לסלט ביצים טבעוני עשיר בחלבון, קל להכנה וטעים במיוחד!
- רמת קושי
- קל
- מנות
- 20 קניידלך
קניידלך של עומר בהט
תמיד חיפשתם קניידלך טבעוני שיהיה גם פשוט להכנה וגם ירגיש כמו הדבר האמיתי? תשכחו מתערובות מוכנות, תשכחו מלריב עם נקודת הרתיחה של המים כדי שהקניידלך לא יתפרקו. השנה עושים קניידלך כמו שקניידלך צריכים להיות – גמישים, עמידים במים, עם טעם של קמח מצות וריח של המטבח של סבתא.
- רמת קושי
- בינוני
- זמן כולל
- 4 שעות
- מנות
- 6 פוקאצ'ות
- מטבח
- איטלקי
פוקאצ'ה חגיגית
לארוחה עם מישהו שאתם אוהבים, או סתם כתוספת טעימה (ואפילו מאוד!) לארוחת ערב חגיגית או ארוחת חג. את הפוקאצ'ה הזו אפשר להכין עם הילדים, לשחק עם התוספות ולשים מה שאוהבים, ולעשות אפילו פוקאצ'ות בצורות. תתפרעו!
- רמת קושי
- קל
- זמן כולל
- 15 דקות
- מטבח
- יהודי
בורמואלוס
יהודי בולגריה נוהגים לאכול בפסח "בורמואלוס", כופתאות מצה מטוגנות. לרוב משתמשים בביצים להכנתן, אך ניתן להחליף את הביצים בבננה בשלה, והתוצאה מפתיעה לטובה. לדברי כמה מהטועמים, בורמואלוס הבננה אף טעימים יותר מאלה שעל בסיס ביצים.
- רמת קושי
- קל
- זמן כולל
- 30 דקות
סלט עלי סלק צבעוני
סלט עלי סלק (מנגולד) חמוץ מתוק שמתאים ומרענן כל ארוחה.
- רמת קושי
- קל
- זמן כולל
- 45 דקות
- מנות
- 6 מאפינס
- מטבח
- אמריקאי
מאפינס גזר
מתכון פשוט למאפין גזר מתוקים שאי אפשר להפסיק לאכול.