מג'דרהאלונה להבמג'דרהאלונה להבמג'דרהאלונה להבמג'דרהאלונה להב

מג'דרה

תבשיל אורז ועדשים

115
צוות אתר הצמחונות והטבעונות הישראלי
מג'דרה היא תבשיל ים תיכוני של אורז, עדשים ובצל מטוגן. מג'דרה פשוטה להכנה, טעימה מאוד, ועשירה בערכים תזונתיים. שילוב הדגנים והקטניות יוצר חלבון מלא בריא מהצומח.
רמת קושי
קל
זמן כולל
50 דקות
מנות
4 מנות
מטבח
ים תיכוני

מרכיבים

  • 12 כוס עדשים
  • 2 בצלים
  • 1 כוס אורז
  • 1 כפית מלח
  • 12 כפית פלפל שחור

הוראות הכנה

  1. מבשלים את העדשים בכמות גדולה של מים עד לריכוכן (אם יש סיר רגיל מבשלים כחצי שעה, ואם יש סיר לחץ מבשלים כרבע שעה). כשהעדשים רכות מסננים את המים ומניחים בצד.
  2. במקביל, קוצצים בצל ומטגנים בסיר אחר עד להזהבה.
  3. מוסיפים את האורז לסיר ומטגנים תוך כדי ערבוב עד שהאורז נעשה שקוף.
  4. מוסיפים 2 כוסות מים רותחים. כשהמים בסיר רותחים, מורידים לאש קטנה ומוסיפים תבלינים לפי הטעם.
  5. מבשלים במשך כ-20 דקות, עם סיר מכוסה היטב. אם האורז לא מספיק מבושל יש להוסיף חצי כוס מים ולהמשיך לבשל עד לאידוי המים.
  6. כאשר האורז והעדשים מוכנים, מאחדים ביניהם בעדינות.

טיפים

כדי לשפר את הערך התזונתי של המג'דרה, מומלץ להשתמש באורז מלא במקום באורז לבן ובעדשים מונבטים. את הנבטים המונבטים אין לבשל בנפרד – יש להוסיפם לאורז כעשר דקות לפני תום הבישול. זמן הבישול של אורז מלא הוא כפול – כ-40 דקות.

אולי יעניין אותך גם