מומלץ אתגר 22
פשטידת ברוקוליסיגל בן-דוד

פשטידת ברוקולי

פשטידת ברוקולי קלה להכנה וטעימה כל כך שתשדרג כל ארוחה שתכינו לסעודה חגיגית. הפשטידה משביעה, מלאה בסידן ובחלבון, ואפילו ילדים עפים עליה! רק נשאר להכין וללקק את האצבעות…

רמת קושי
קל
זמן כולל
שעה ו-10 דקות
מנות
תבנית פאי 24

מרכיבים

החומרים לבצק

  • 1.5 כוסות קמח
  • 1.5 כפיות אבקת אפייה
  • 1 כפית מלח
  • 12 כוס מים
  • 14 כוס שמן

החומרים למלית

  • 400 גרם ברוקולי
  • 1 כרישה
  • 300 גרם טופו (חבילה קטנה) חתוך לקוביות
  • 2 שיני שום
  • 3 כפות שמן
  • 1 כפית מלח
  • 12 כפית פלפל שחור

הוראות הכנה

  1. מחממים תנור לחום בינוני (כ-180 מעלות).
  2. מערבבים את החומרים לבצק, לשים עד לקבלת בצק אחיד ומשטחים בתבנית פאי משומנת. מצמידים היטב את הבצק לדפנות התבנית.
  3. מפרידים את הברוקולי לפרחים קטנים ומאדים עם מעט מים כ-15 דקות עד להתרככות (אם משתמשים בברוקולי קפוא, מספיק להשרותו למשך 5 דקות במים רותחים).
  4. קוצצים את הכרישה ומטגנים כ-5 דקות עד הזהבה קלה.
  5. מעבדים את הברוקולי המאודה עם שאר חומרי המלית במעבד מזון עד לקבלת תערובת אחידה.
  6. משטחים את המלית על הבצק, מהדקים, ואופים בחום בינוני כ-45 דקות. בתום האפייה הקיש מעט רך, ומרקמו מתייצב בהדרגה (במידת הצורך מכניסים למקרר לכמה שעות).

טיפים והצעות גיוון

את הברוקולי אפשר להחליף בתרד, טרי או קפוא, ולהשרותו 5 דקות במים רותחים.

אפשר להוסיף לתערובת המלית גם 3 כפות שמיר קצוץ.

דרגו את המתכון:
guest
13 תגובות
Inline Feedbacks
View all comments
שפיץ ברוריה
שפיץ ברוריה
14 בדצמבר 2020 13:00

האם אפשר במקום ברוקולי ,
בכרובית?

רוני פורסטנברג
מנהל/ת
רוני פורסטנברג
22 בדצמבר 2020 16:35
תגובה ל  שפיץ ברוריה

היי 🙂 אפשר להחליף בכרובית. בתאבון!

ruhama woolf
ruhama woolf
11 בינואר 2021 10:50

מתכון קצת דל טעם לטעמי . מה עם שמרי בירה? ואגוז מוסקט?

רוני פורסטנברג
מנהל/ת
רוני פורסטנברג
14 בינואר 2021 12:04
תגובה ל  ruhama woolf

נשמע טעים! נשמח שתעדכני איך יצא 🙂 אפשר גם לתת לכרישה קצת יותר טיגון ולהוסיף עוד שום בשביל לחזק טעמים. בתאבון!

סופי בר
סופי בר
24 במרץ 2021 19:20
תגובה ל  ruhama woolf

הוספתי עוד שום, פלפל שחור, שמרי בירה וכפית בהרט

הדס
הדס
22 בינואר 2021 0:42

האם צריך לשים את הבצק בתנור ל15 דק לפני המלית? כי זה לא כתוב במתכון

רוני פורסטנברג
מנהל/ת
רוני פורסטנברג
22 בינואר 2021 13:29
תגובה ל  הדס

היי הדס, אין צורך לאפות את הבצק לפני הוספת המלית 🙂 בתאבון!

סופי בר
סופי בר
24 במרץ 2021 19:01

הבצק יצא ממש דביק, הוספתי עוד קצת יותר מחצי כוס קמח.
והערה קטנה: עדיף לשם קודם את הברוקולי על האש ואחר כך להכין את הבצק. ניצול יעיל יותר של הזמן.

רוני פורסטנברג
מנהל/ת
רוני פורסטנברג
2 באפריל 2021 14:31
תגובה ל  סופי בר

היי סופי,
קמח סופח לחות, אז תנאי מזג האוויר והתנאים שבהם הוא נשמר יכולים מאוד להשפיע. גם הטמפרטורה של המים וסוג השמן יכולים להשפיע. בכל מקרה, שמחה לשמוע שהסתדר בסוף! ותודה על ההערה המעולה 🙂 בתאבון!

שחר
שחר
25 באפריל 2021 8:05

במה אפשר להחליף את הטופו?

רוני פורסטנברג
מנהל/ת
רוני פורסטנברג
28 באפריל 2021 12:19
תגובה ל  שחר

היי שחר, התפקיד של הטופו הוא לייצב את המלית ולהגדיל את הנפח. אפשר פשוט לוותר על הטופו ותהיה פשטידה יותר שטוחה ואולי קצת פחות יציבה. אופציות אחרות הן להוסיף קמח עדשים/חומוס/קמח רגיל (נגיד להתחיל מחצי כוס, ואם צריך להוסיף גם קצת מים). אפשר במקום או בנוסף לקמח להוסיף חופן קשיו מושרה, או כמה כפות טחינה גולמית, גם זה יכול לעזור לייצב את הבלילה. בתאבון! 🙂

שחר
שחר
7 במאי 2021 9:56

תודה על התשובה.
אשתי לא אוהבת טופו אז אם רוצים לאכול יחד צריך לאלתר…
שמתי גביע רסק תפוחים (110 גר) ו2 כפות טחינה גולמית.
הקיש קיבל נפח, קיבל יציבות ואחלה טעם.

נערך לאחרונה לפני 1 חודש על ידי שחר
רוני פורסטנברג
מנהל/ת
רוני פורסטנברג
7 במאי 2021 12:39
תגובה ל  שחר

מעולה! כיף לשמוע שיצא מוצלח! 🙂

אולי יעניין אותך גם