מומלץ אתגר 22
פשטידת ברוקוליסיגל בן-דוד

פשטידת ברוקולי

כרם אביטל דיאטנית קליניתדיאטנית קלינית

פשטידת ברוקולי קלה להכנה וטעימה כל כך שתשדרג כל ארוחה שתכינו לסעודה חגיגית. הפשטידה משביעה, מלאה בסידן ובחלבון, ואפילו ילדים עפים עליה! רק נשאר להכין וללקק את האצבעות…

רמת קושי
קל
זמן כולל
שעה ו-10 דקות
מנות
תבנית פאי 24

מרכיבים

החומרים לבצק

  • 1.5 כוסות קמח
  • 1.5 כפיות אבקת אפייה
  • 1 כפית מלח
  • 12 כוס מים
  • 14 כוס שמן

החומרים למלית

  • 400 גרם ברוקולי
  • 1 כרישה
  • 300 גרם טופו (חבילה קטנה) חתוך לקוביות
  • 2 שיני שום
  • 3 כפות שמן
  • 1 כפית מלח
  • 12 כפית פלפל שחור

הוראות הכנה

  1. מחממים תנור לחום בינוני (כ-180 מעלות).
  2. מערבבים את החומרים לבצק, לשים עד לקבלת בצק אחיד ומשטחים בתבנית פאי משומנת. מצמידים היטב את הבצק לדפנות התבנית.
  3. מפרידים את הברוקולי לפרחים קטנים ומאדים עם מעט מים כ-15 דקות עד להתרככות (אם משתמשים בברוקולי קפוא, מספיק להשרותו למשך 5 דקות במים רותחים).
  4. קוצצים את הכרישה ומטגנים כ-5 דקות עד הזהבה קלה.
  5. מעבדים את הברוקולי המאודה עם שאר חומרי המלית במעבד מזון עד לקבלת תערובת אחידה.
  6. משטחים את המלית על הבצק, מהדקים, ואופים בחום בינוני כ-45 דקות. בתום האפייה הקיש מעט רך, ומרקמו מתייצב בהדרגה (במידת הצורך מכניסים למקרר לכמה שעות).

טיפים והצעות גיוון

את הברוקולי אפשר להחליף בתרד, טרי או קפוא, ולהשרותו 5 דקות במים רותחים.

אפשר להוסיף לתערובת המלית גם 3 כפות שמיר קצוץ.

דרגו את המתכון:
guest
0 תגובות
Inline Feedbacks
View all comments

אולי יעניין אותך גם