שתי פרוסות פשטידה עם בצק פריך מתחת ומעל ובאמצע תרדאלונה להבפשטידה בתבנית עם בצק פריך מתחת ומעל ובאמצע תרדאלונה להבערמת פרוסות פשטידה עם בצק פריך מתחת ומעל ובאמצע תרדאלונה להבקוביות פשטידה עם בצק פריך מתחת ומעל ובאמצע תרדאלונה להב

פשטידת תרד של סבתא

זהו מתכון שעובר אצלנו במשפחה לפשטידת תרד מצויינת, וזו הגרסה הטבעונית למתכון המקורי של סבתא. השילוב של הבצק והמילוי פשוט נהדר ויוצר פשטידה טעימה ומשביעה שמתאימה לכל ארוחה!

רמת קושי
בינוני
זמן כולל
45 דקות
מנות
תבנית גדולה
מטבח
דרום אמריקאי

מרכיבים

לבצק:

  • 3 כוסות קמח (או 2 כוסות קמח מלא וכוס 1 קמח רגיל)
  • 12 שקית אבקת אפיה
  • 1 כפית מלח
  • 1 כוס מים
  • 12 כוס שמן זית או אחר

למלית:

  • 800 גרם תרד קצוץ מבושל/מאודה/חלוט (אפשר לקחת גם תרד קפוא ולבשל)
  • 1 בצל קצוץ מטוגן
  • מעט מלח
  • פלפל לפי טעם
  • כמה כפות קמח חומוס (אופציונאלי)
  • קמצוץ אגוז מוסקט (אופציונאלי)

הוראות הכנה

  1. מערבבים יחד את מרכיבי הבצק.
  2. מחלקים את הבצק לשני עיגולים ומרדדים דק כל עיגול לפי גודל התבנית שיש בבית.
  3. מניחים את רדיד הבצק הראשון בתחתית התבנית.
  4. מערבבים את חומרי המלית יחד בקערה ושמים את התערובת המעורבבת בתבנית.
  5. מכסים את המילוי עם רדיד הבצק השני.
  6. אופים בחום בינוני (180 מעלות) כ-20 דקות, עד שהבצק מזהיב.

הצעות גיוון

לגיוון ניתן למלא את הבצק לפשטידה במילויים אחרים כיד הדמיון, לדוגמא: ירקות שונים מעורבבים (כגון גזר, בטטות, תפוחי אדמה, כרובית, ברוקולי) מבושלים ומתובלים עם כורכום וכמון, ומעט מטבוחה מעליהם.

דרגו את המתכון:
96 דירוגים, 3.4 מתוך 5
guest
13 תגובות
תגובות מובילות
תגובות חדשות תגובות קודמות
Inline Feedbacks
View all comments

אולי יעניין אותך גם