סלטים

סלטים עשירים נותנים צבע לשולחן. הם מצוינים בתור מנה ראשונה הפותחת את התיאבון, וכמובן נהדרים כתוספת מרעננת. אך חבל להסתפק בכך: באקלים הישראלי, סלטים יכולים לשמש גם כמנה עיקרית, בעיקר כשמוסיפים להם דגנים או קטניות. קופסה של סלט מזין היא ארוחה מצוינת ליום קיץ חם בעבודה, באוניברסיטה או בפיקניק. מגוון רעיונות לסלטים מוצלחים ברשימה שלפניכם.

5 טיפים להכנת סלטים ושילובם בתפריט:

1. גוונו בירקות ובפירות: פרט לירקות הטריים המוכרים, מומלץ להוסיף לסלט גם ירקות מאודים כגון כרובית וברוקולי, או ירקות אפויים או קלויים כמו בטטה, קישוא וחציל. הוסיפו לסלט גם ירקות שעוד לא ניסיתם לאכול טריים. אפשר לגרד ירקות קשים (כמו סלק, קולורבי או כרובית) בפומפיה או במעבד מזון ולהוסיף אותם לסלט. נבטים, עלים ירוקים ועשבי תיבול יוסיפו רעננות וטעם. פירות יוסיפו טוויסט חמוץ-מתוק (ניתן להשתמש גם בפירות יבשים כמו צימוקים או משמש מיובש קצוץ).

2. הוסיפו קטניות ודגנים: פסטה, אורז, שעועית מאש (לאחר בישול או הנבטה), עדשים – כל דגן או קטנית ישתלבו בשמחה בסלט ויהפכו אותו למשביע יותר. כדאי לבשל מראש כמות גדולה ולשמור במקרר או במקפיא. גם טופו ישתלב נהדר בסלט – אפשר לקנות טופו מתובל או לקנות טופו גולמי ולהשרות במרינדה לפני השימוש.

3. הוסיפו זרעים ואגוזים: אגוזי מלך, פקאן, קשיו, זרעי חמנייה, גרעיני דלעת, שומשום או תערות מוכנה. זרעי פשתן טחונים ישדרגו את הסלט בסידן ובאומגה 3.

4. גוונו ברטבים: פרט לויניגרט המוכר, יש אינסוף אפשרויות לרטבים – החל מטחינה-לימון ועד סלסה-מנגו מקסיקנית. תהיו הרפתקנים.

5. פתחו את הארוחה בסלט גדול ועשיר. במקרים רבים תיווכחו שאתם מלאים ומסופקים מהסלט. סלט יכול לשמש כארוחה מלאה, טעימה ושופעת ויטמינים, מינרלים, סיבים תזונתיים ונוגדי חמצון. קשה להפריז ביתרונות הבריאותיים של הרכיבים הללו, שנמצאו מועילים למניעת מחלות הנפוצות במערב כגון סרטן לסוגיו, מחלות לב וכלי דם ושבץ מוחי.

58 מתכונים

רמת קושי
קל
זמן כולל
20 דקות
מנות
4 מנות
מטבח
ים תיכוני
רמת קושי
קל
זמן כולל
25 דקות
מנות
4 מנות
מטבח
מרוקאי

מתכוני אתגר 22

רמת קושי
קל
זמן כולל
20 דקות
מנות
4 מנות
מטבח
ים תיכוני
רמת קושי
קל
זמן כולל
25 דקות
מנות
4 מנות
מטבח
מרוקאי