סלט בורגול ואגוזי מלךסלט בורגול ואגוזי מלך

סלט בורגול ואגוזי מלך

דיאטנית קלינית
סלט בורגול ואגוזי מלך עשיר בטעמים ובצבעים. את הסלט המיוחד הזה אפשר לאכול כמנה עיקרית או כתוספת מרשימה לצד הארוחה. הידעתם? אגוזי מלך הם מקור לאומגה 3.
רמת קושי
קל
זמן כולל
15 דקות
מנות
4 מנות

מרכיבים

  • 1.5 כוסות בורגול
  • 1 צרור פטרוזיליה
  • 12 צרור נענע
  • 3 עגבניות גדולות
  • 3 בצלים ירוקים
  • 14 כוס אגוזי מלך, קצוצים
  • 3 כפות שמן זית
  • 2 לימונים
  • 1 כפית מלח
  • 12 כפית פלפל שחור

הוראות הכנה

  1. משרים את הבורגול בקערה עם שתי כוסות מים רותחים למשך כ-15 דקות.
  2. קוצצים את הפטרוזיליה, הנענע, העגבניות והבצל, ומוסיפים לקערת הבורגול.
  3. מוסיפים את אגוזי המלך, מתבלים את הסלט בשמן זית, לימון, מלח ופלפל, ומערבבים היטב.

טיפים והצעות גיוון

מומלץ לקלות את האגוזים במחבת.

את הבורגול אפשר להחליף בקינואה מבושלת.

את העגבניות ניתן להחליף בגרגרי רימון.

במקום בצל ירוק אפשר להשתמש בעירית.

ניתן להוסיף לסלט מלפפון ירוק, קצוץ דק.

דרגו את המתכון:

אולי יעניין אותך גם