סלט ירקות

סלט ירקות עשיר

כרם אביטל דיאטנית קליניתדיאטנית קלינית
סלט ירקות עשיר, בריא וטעים עם מגוון טעמים נהדרים שיוצרים ביחד חגיגה בפה. אפשר ורצוי להתייחס לסלט כמו ארוחה בפני עצמה ולא כעוד תוספת. המתכון שכאן הוא רק דוגמא אחת לסלט ירקות, ובסופו אפשרויות והצעות גיוון.
רמת קושי
קל
זמן כולל
15 דקות
מנות
6 מנות
פחמימות
14 גרם
חלבון
7 גרם
שומן
7 גרם
אנרגיה
160 קלוריות
ברזל
2 מ"ג
סידן
76 מ"ג

מרכיבים

  • 7 עלי חסה
  • 12 כוס עלי בייבי
  • 14 כוס עלי נענע
  • 2 עגבניות
  • 1 פלפל צהוב
  • 1 פלפל אדום
  • 1 תפוח ירוק
  • 12 כוס נבטים
  • 1 כוס ברוקולי מבושל
  • 1 כוס גרגרי חומוס מבושלים/עדשים מבושלות או קטניה אחרת
  • 2 כפות זרעי חמניה
  • 2 כפות שמרי בירה
  • 4 כפות פשתן טחון
  • 2 כפות שמן זית
  • 2 כפות מיץ לימון
  • 1 שן שום כתושה
  • מלח

הוראות הכנה

  1. חותכים את הירקות לחתיכות קטנות.
  2. מוסיפים את החומוס, הזרעים, שמרי הבירה, הפשתן, שמן הזית, הלימון והשום, מערבבים היטב ומוסיפים קצת מלח לפי הטעם.

יש בסלט מגוון גדול של ויטמינים, נוגדי חמצון ומינרלים. אפשר לפרט על כל מרכיב תזונתי בנפרד, אך המסר החשוב הוא לגוון בצריכת ירקות שונים – כך תוכלו להיות בטוחים שתקבלו את כל הויטמינים הנחוצים.

היתרונות העיקריים של מרכיבי הסלט:

גרגירי חומוס עשירים בחלבון ובברזל (אפשר להחליף בקטניות אחרות, שחלק מהן ניתן להנביט ולאכול ללא בישול).

נבטים הם מקור עשיר לשלל ויטמינים, נוגדי חמצון ומינרלים, במצב זמין מאד לעיכול (מומלץ להשתמש בכל סלט בנבטים מסוג אחר).

זרעי חמניה הם מקור עשיר באבץ.

שמרי בירה עשירים בחלבון ובברזל.

פשתן טחון עשיר בחומצת שומן אומגה 3 (יש לטחון את הפשתן בסמוך לזמן האכילה!).

שמן זית עדיף על שמנים אחרים, אך גם ממנו יש לצרוך במתינות.

מיץ לימון עשיר בנוגדי חמצון ובויטמין C.

דרגו את המתכון:

אולי יעניין אותך גם