סלט טבולה (טאבולה)

סלט בורגול עם ירקות

384
צוות אתר הצמחונות והטבעונות הישראלי
מתכון פשוט, טעים ומפתיע של סלט טאבולה אביבי שיעשה לכם טוב בבטן. הפטרוזליה והנענע שבמתכון הטבולה שלנו מוסיפים רעננות וצבע, ולא פחות חשוב – הרבה ויטמינים, מינרלים ונוגדי חמצון שהופכים את המתכון לחגיגת בריאות.
רמת קושי
קל
זמן כולל
20 דקות
מנות
4 מנות
מטבח
ים תיכוני

מרכיבים

  • 1.5 כוסות בורגול
  • 2 כוסות מים חמים או רותחים
  • 1 צרור פטרוזיליה
  • 12 צרור נענע
  • 3 עגבניות גדולות
  • 3 בצלים ירוקים
  • 3 כפות שמן זית
  • 2 לימונים
  • כפית מלח
  • 12 כפית פלפל שחור

הוראות הכנה

  1. משרים את הבורגול בקערה עם המים חמים, מכסים במגבת וממתינים כ-15 דקות, עד לספיגת הנוזלים.
  2. קוצצים את הפטרוזיליה, הנענע, העגבניות והבצל, ומוסיפים לקערת הבורגול.
  3. מתבלים בשמן זית, לימון, מלח ופלפל, ומערבבים.

הצעות גיוון

אפשר להחליף את העגבניות בגרגירי רימון, ו/או את הבצל הירוק בעירית.

ניתן להוסיף לסלט גם מלפפון קצוץ דק.

את הבורגול אפשר להחליף בקינואה או בדוחן מבושלים, בחיטה טרום נבוטה (גרעיני חיטה שהושרו במים במשך לילה) או בכרובית מגוררת דק.

אולי יעניין אותך גם