מומלץ אתגר 22
סלט טאבולה בריא וטעיםאלונה להבסלט טאבולה בריא וטעיםאלונה להבסלט טאבולה בריא וטעיםאלונה להבאלונה להב

סלט טבולה (טאבולה)

סלט בורגול עם ירקות

מתכון פשוט, טעים ומפתיע של סלט טאבולה אביבי שיעשה לכם טוב בבטן. עלי הפטרוזליה והנענע שבמתכון הטבולה שלנו מוסיפים רעננות וצבע, ולא פחות חשוב – הרבה ויטמינים, מינרלים ונוגדי חמצון שהופכים את המתכון לחגיגת בריאות.
רמת קושי
קל
זמן כולל
20 דקות
מנות
4 מנות
מטבח
ים תיכוני

מרכיבים

  • 1.5 כוסות בורגול
  • 2 כוסות מים חמים או רותחים
  • 1 צרור פטרוזיליה
  • 12 צרור נענע
  • 3 עגבניות גדולות
  • 3 בצלים ירוקים
  • 3 כפות שמן זית
  • 2 לימונים
  • כפית מלח
  • 12 כפית פלפל שחור

הוראות הכנה

  1. משרים את הבורגול בקערה עם המים החמים, מכסים במגבת וממתינים כ-15 דקות, עד לספיגת הנוזלים.
  2. קוצצים את הפטרוזיליה, הנענע, העגבניות והבצל, ומוסיפים לקערת הבורגול.
  3. מתבלים בשמן זית, לימון, מלח ופלפל, ומערבבים.

הצעות גיוון

אפשר להחליף את העגבניות בגרגירי רימון, ו/או את הבצל הירוק בעירית.

ניתן להוסיף לסלט גם מלפפון קצוץ דק.

את הבורגול אפשר להחליף בקינואה או בדוחן מבושלים, בחיטה טרום נבוטה (גרעיני חיטה שהושרו במים במשך לילה) או בכרובית מגוררת דק.

דרגו את המתכון:
guest
3 תגובות
Inline Feedbacks
View all comments
עדנה ברזילי
עדנה ברזילי
11 בפברואר 2021 19:39

אפשר להכין אותו יום מראש?

רוני פורסטנברג
מנהל/ת
רוני פורסטנברג
14 בפברואר 2021 15:27
תגובה ל  עדנה ברזילי

היי עדנה, הסלט אכיל יום אחרי אבל הירוקים נוטים להשחיר ועגבניות חתוכות לא נשמרות טוב.
מה שאפשר לעשות זה להכין את הרכיבים השונים ורק לערבב לפני ההגשה:
את בורגול אפשר להכין ולערבב עם הרוטב (אולי הוא יצטרך עוד חיזוק של רוטב מיד לפני ההגשה, כי הטעמים נספגים).
אם מייבשים היטב את הירוקים אחרי ששוטפים אותם וחותכים אותם עם סכין חדה, אפשר לשמור אותם חתוכים בקופסא מרופדת בנייר סופג.
ואת העגבנייה מומלץ לחתוך בסמוך להגשה. בתאבון! 🙂

מאור
מאור
5 במרץ 2021 0:16

מתכון מצויין וממש פשוט להכנה 🙂

אולי יעניין אותך גם