קינואה בעשבי תיבול

סלט קינואה

צוות אתר הצמחונות והטבעונות הישראלי

מתכון קיצי ופשוט לסלט שהוא ארוחה שלמה, מזינה ומשביעה. מתכונים נוספים עם קינואה

רמת קושי
קל
זמן כולל
50 דקות

מרכיבים

  • 1 כוס קינואה
  • 2 פלפלים צהובים
  • ½ כוס כפות זיתים שחורים משובחים
  • 8 עגבניות מיובשות, מושרות בשמן זית
  • 2 כפות בזיליקום טרי קצוץ
  • 3 כפות שמן זית
  • 3 כפות חומץ בן יין
  • 1 כפית שום כתוש
  • מלח
  • פלפל שחור

הוראות הכנה

  1. מבשלים את הקינואה בסיר מכוסה עם שתי כוסות מים ומעט מלח. מביאים לרתיחה ומבשלים על אש נמוכה במשך 20 דקות. בתום הבישול מניחים מגבת בין המכסה לסיר במשך 10 דקות.
  2. בינתיים חוצים את הפלפלים וקולים אותם בגריל במשך 20 דקות, קולפים את הקליפה וחותכים לקוביות קטנות. ניתן להכניס את הפלפלים הקלויים לשקית ניילון עד שיצטננו, כדי להקל על הקילוף.
  3. מגלענים את הזיתים, וחותכים לקוביות את העגבניות.
  4. שמים את כל שאר החומרים בקערה גדולה ומתבלים. מצננים ומגישים קר.
דרגו את המתכון:

אולי יעניין אותך גם