אהבת את הסלט שלנו?
יש לנו עוד המון מתכונים מדהימים וטיפים לבישול קל, בריא והכי חשוב – טעים, חינם באתגר 22.
סלט חצילים
צוות אתר הצמחונות והטבעונות הישראלי
על חלה, בתוך סנדוויץ', או סתם בתור נשנוש – הסלט הזה ישדרג לכם כל מנה וארוחה.
- רמת קושי
- קל
מרכיבים
- 2 חצילים בינוניים
- 2 כפות מיץ לימון
- 2 שיני שום מעוכות
- 2 כפות גדושות מיונז טופו (ניתן לרכוש בחנויות טבע)
- מלח ופלפל לפי הטעם
הוראות הכנה
- קולים את החצילים: מכניסים אותם בשלמותם לתנור במשך כ 45 דקות בחום גבוה.
- מצננים ומסירים את הקליפה. מרסקים את תוכן החצילים במזלג ו/או בסכין ומעבירים לקערה.
- מוסיפים את מיץ הלימון, את השום, את המיונז טופו ומתבלים.
- מצננים במקרר ומגישים קר.
0 תגובות
אולי יעניין אותך גם
- רמת קושי
- קל
- זמן כולל
- 15 דקות
סלט כרוב לבן עם שומשום
סלט כרוב לבן פשוט, טעים ובריא. הידעתם? כרוב הוא מקור מצוין לסידן. מידע נוסף על מקורות סידן מהצומח.
- רמת קושי
- קל
- זמן כולל
- 10 דקות
סלט עדשים וטופו
קטניות נתפסות בדרך-כלל כמאכל חורפי, שאין חשק לאכול בימים חמים. עם בוא האביב אנו מפרסמים מתכון לסלט המכיל שני סוגי קטניות, אך שלא כמו המאכלים החורפיים, הוא מוגש קר. המתכון לקוח מהספר "טופו" של זהורית שייחי.
- רמת קושי
- קל
- זמן כולל
- 20 דקות
- מנות
- 8 מנות
סלט טונה טבעוני
לפעמים אנשים נוטים לקחת מוצרים שיש להם היסטוריה ארוכה ומכובדת משל עצמם, ולקרוא להם "תחליפי בשר". טופו הוא דוגמה מעולה: חומר גלם ורסטילי ואהוב יותר מאלפיים שנה, כולל במספר מטבחים שכוללים גם בשר, מקבל את הכינוי "תחליף" רק בגלל שעד לפני עשור או שניים לא היה מוכר אצלנו. ג'ק פרוט ירוק…