עוגת תפוחים

83
צוות אתר הצמחונות והטבעונות הישראלי
מתכון מדהים של עוגת תפוחים טעימה במיוחד. העוגה תשדרג כל ארוחה לחגיגית, תגרור תגובות נלהבות ותגרום לכולם ללקק את האצבעות – הבטחה שלנו! רוצים עוד מתכונים וטיפים? הרשמו בחינם לאתגר 22.
רמת קושי
בינוני
זמן כולל
שעה ו-25 דקות
מנות
תבנית פאי 26

מרכיבים

החומרים לבצק

  • 1 כוס קמח מלא
  • 1 כוס קמח לבן
  • 1 כפית אבקת אפייה (או 12 כפית סודה לשתייה + 1 כפית מיץ לימון)
  • 4 כפות סוכר
  • 1 כפית קינמון
  • 14 כוס מים
  • 12 כוס שמן בעל טעם ניטרלי

החומרים למלית

  • 4 תפוחים (לא חמוצים)
  • 1-2 כפות שמן
  • 5 כפות סוכר
  • 1 כף מים
  • 1 כף קינמון
  • 12 כפית ציפורן טחון (לא חובה)
  • 12 כפית הל טחון (לא חובה)
  • 12 כפית אגוז מוסקט (לא חובה)

הוראות הכנה

  1. מערבבים בקערה את חומרי הבצק היבשים. מוסיפים את הרטובים ומערבבים עד לקבלת בצק אחיד.
  2. משטחים 2/3 מהתערובת על תבנית משומנת ואופים בחום בינוני (כ-180 מעלות) ל-20 דקות.
  3. בינתיים קולפים את התפוחים וחותכים לקוביות.
  4. מחממים במחבת את השמן ומוסיפים 5 כפות סוכר, כף מים ואת קוביות התפוחים.
  5. מוסיפים את הקינמון והתבלינים, מערבבים, ואחרי כ-7 דקות, לאחר שהתפוחים התרככו באופן חלקי, מסירים מהאש.
  6. יוצקים את התערובת לתבנית, על הבצק המוזהב, ומפוררים את תערובת הבצק שנותרה מעל.
  7. אופים חצי שעה בחום בינוני (כ-180 מעלות).

טיפים והצעות גיוון

למי שרוצה לקבל בצק פריך בעוגה, מומלץ להשתמש במקום שמן רגיל בשמן קוקוס שמהווה תחליף מוצלח למרגרינה או חמאה. לאור מחירו הגבוה, ניתן להשתמש ברבע כוס שמן רגיל ורבע כוס קוקוס.

מומלץ להוסיף לבצק אגוזים ושקדים קצוצים דק.

לתפוחים המתבשלים במחבת אפשר להוסיף חצי כוס יין אדום ולתת למים להתאדות.

אולי יעניין אותך גם