שטרודל תפוחים בהיר וחם

שטרודל תפוחים בהיר וחם

צוות אתר הצמחונות והטבעונות הישראלי

אם לראש השנה, שבועות, או סתם לארוחת חגיגית, הכנו לכם את הקינוח המושלם – שטרודל תפוחים מתוק ועסיסי שאי אפשר לעמוד בפניו.

רמת קושי
קל

מרכיבים

  • 12 חבילת בצק עלים
  • 4 תפוחים מזן גרין סמיט
  • 2 כפות מיץ לימון
  • 3 כפות סוכר
  • 1 כף קינמון
  • 1 כף אבקת סוכר

אופציונלי

  • 2 כפות שברי שקדים או אגוזי מלך

הוראות הכנה

  1. לחמם את התנור לחום גבוה.
  2. לרדד את הבצק דק ככל האפשר.
  3. לחתוך את התפוחים לרבעים ואז לחתוך לרוחב, עד לקבלת משולשים קטנים. לבזוק על חתיכות התפוחים מיץ לימון כדי שלא ישחירו.
  4. להניח את התפוחים בערימה לרוחב שליש אחד של הבצק, כמו נקניק, להוסיף את הסוכר והקינמון, ואפשר להוסיף חתיכות שקדים או אגוזי מלך.
  5. את השליש הראשון של הבצק יש לקפל על התפוחים, לקפל מעט בצדדים ולגלגל את שאר הבצק. יש לצבוט ולסגור את שולי הבצק כדי שהנוזלים לא יצאו.
  6. לדקור את הבצק עם מזלג או סכין עם קצה חד מאוד במספר מקומות כדי שהאדים יצאו.
  7. להוריד את החום בתנור ואם זהו טוסטר-אובן לכבות את החום העליון, להכניס את השטרודל לתנור ולאפות עד שהוא משחים.
  8. לבזוק ממעל אבקת סוכר ולהגיש חם, רצוי עם גלידת טופו וניל.

הצעות גיוון

ניתן להוסיף יותר מ-3 כפות סוכר, לפי טעמכם.

ניתן לשחק עם הכמויות של הקינמון ולשים יותר/פחות, גם כן על פי טעמכם.

מחפשים עוגה קצת שונה? יש לנו פה מתכון לעוגת תפוחים מדהימה!

דרגו את המתכון:

אולי יעניין אותך גם