עוגת טחינהרוני פורסטנברג

עוגת טחינה טבעונית

עוגת טחינה פרווה קלה להכנה

צוות אתר הצמחונות והטבעונות הישראלי
עוגת טחינה טבעונית קלה להכנה וטעימה במיוחד!
רמת קושי
קל
זמן כולל
שעה

מרכיבים

לעוגה:

  • 1.75 כוסות קמח תופח
  • 1 כוס טחינה גולמית
  • 1 כוס מיץ תפוזים (טרי, לא ממותק)
  • 1234 כוס סוכר
  • 1 כף תמצית וניל
  • 1 כפית סודה לשתייה
  • 1 כוס שבבי אגוזים
  • 1 כוס צימוקים

לעיטור העוגה:

  • סוכר
  • קינמון

הוראות הכנה

  1. מערבבים במעבד מזון את הקמח, הטחינה, מיץ התפוזים, הסוכר והווניל עד לקבלת בצק אחיד וגמיש.
  2. מחממים את התנור ל-180 מעלות (בטוסטר-אובן לחום בינוני).
  3. מוסיפים בקערה את שאר חומרי העוגה ומערבבים היטב.
  4. משמנים תבנית עגולה בקוטר 26 ס"מ או תבנית של טוסטר אובן או שמרפדים בנייר אפייה.
  5. יוצקים את התערובת לתוך התבנית, מיישרים ומחליקים.
  6. מפזרים על העוגה מעט סוכר וקינמון.
  7. אופים כ-45 דקות, עד שהעוגה שחומה ויפה. אל תסתפקו בשיזוף קל, כי אז תגלו שהעוגה נשארה לא אפויה בתחתיתה.

הצעות גיוון

ניתן להחליף את תמצית הוניל בכפית קינמון.

אפשר לגוון בצימוקים ולשים במקום כל מה שבא לכם ממשפחת הפירות היבשים – משמשים, תאנים, שזיפים וכיוב'. קצצו את הפירות היבשים לפני, והוסיפו לתערובת העוגה בזמן המתאים.

אפשר לגוון בשקדים, אגוזי מלך, אגוזי פקאן ועוד.

מחפשים עוגה אחרת? יש לנו מתכון מעולה לעוגת תפוחים פשוט מדהימה!

דרגו את המתכון:
guest
0 תגובות
Inline Feedbacks
View all comments

אולי יעניין אותך גם