קציצות

לביבות, קציצות והמבורגרים

בין אם הן מטוגנות כלביבות רכות, קציצות מבושלות ברוטב עגבניות או אפויות בתנור – העגולות החמודות האלה תמיד מתקבלות באהדה סביב השולחן. באורח פלא, גם ילדים סרבני-ירקות יסכימו לאכול אותם כשהם טחונים בתוך קציצות או לביבות, או מתחבאים בתוך המבורגר ביתי. לפניכם מתכוני קציצות מסוגים מגוונים.

תמצאו כאן מתכונים שונים לבורגרים טעימים ובריאים, כמו המבורגר סויה או המבורגר פטריות. מעדיפים לא לטגן? אפשר לאפות רבים מהמתכונים בתנור. נסו למשל קציצות חומוס וירקות או קציצות עדשים.

בין הלביבות תמצאו, פרט ללביבות תפוחי אדמה קלאסיות, גם לביבות קישואים, לביבות בטטה ולביבות דוחן וטחינה.

לקבלת קציצות ידידותיות לתרנגולות וגם ידידותיות לבריאות שלנו, מומלץ להימנע משימוש בביצים. איך "מדביקים" קציצות בלי ביצים? זה פשוט: באמצעות תערובות של קמח (חיטה, תירס או תפוחי אדמה) ומים, בתוספת טחינה, חמאת בוטנים או זרעי פשתן טחונים עם מים. טיפים נוספים לבישול בלי ביצים.

52 מתכונים

רמת קושי
קל
זמן כולל
45 דקות
מנות
25 קציצות
רמת קושי
קשה
זמן כולל
שעתיים
מנות
15 קובות (5 מנות מרק)
מטבח
עיראקי

מתכוני אתגר 22