קציצות חומוס וירקות

קציצות ירק טבעוניות

מתכון פשוט וטעים לקציצות חומוס אפויות ובריאות. את המרכיב העיקרי במתכון, קמח חומוס, ניתן להשיג ברוב הסופרים, בחנויות טבע, בשוקי תבלינים או בחנויות המתמחות במזרח הרחוק. שימוש בקמח מחומוס או עדשים הוא דרך נפלאה וקלה לשילוב קטניות בתפריט היומי. לקריאה על היתרונות הבריאותיים של קטניות.
רמת קושי
קל
זמן כולל
45 דקות
מנות
25 קציצות

הידעת? בשתי כוסות של קמח חומוס יש יותר מ-40 גרם חלבון! לעוד מידע על חלבון.

מרכיבים

  • 2 גזרים
  • 2 קישואים
  • 1 בצל
  • 2 כוסות קמח חומוס
  • 3 כפות זרעי פשתן טחונים (אופציונאלי)
  • 12 כפית חוואייג' למרק
  • 12 כפית כמון
  • 12 כף מלח

הוראות הכנה

  1. טוחנים במעבד מזון (או מגררים היטב בפומפייה) את הגזרים, הקישואים והבצל.
  2. מוסיפים לתערובת את קמח החומוס, זרעי הפשתן והתבלינים, ומערבבים.
  3. טועמים את התערובת, במידה וחסר תבלינים – מוסיפים.
  4. בידיים משומנות קלות (או בעזרת כף) יוצרים מהתערובת קציצות ומסדרים אותן בתבנית אפייה משומנת.
  5. אופים במשך כ-15 דקות בתנור שחומם מראש לטמפרטורה של 175 מעלות.
  6. לאחר שהקציצות נאפו מצד אחד הופכים אותן ואופים כ-15 דקות נוספות על הצד השני. יש להקפיד שלא לאפות יתר על המידה.
דרגו את המתכון:

אולי יעניין אותך גם