אהבת את המתכון?
המתכון הזה הוא חלק מהמתכונים היומיים שיכולים להישלח אליך
חינם באתגר 22
קציצות חומוס וירקות
קציצות ירק טבעוניות
אורנה סמלסון
מתכון פשוט וטעים לקציצות חומוס אפויות ובריאות. את המרכיב העיקרי במתכון, קמח חומוס, ניתן להשיג ברוב הסופרים, בחנויות טבע, בשוקי תבלינים או בחנויות המתמחות במזרח הרחוק. שימוש בקמח מחומוס או עדשים הוא דרך נפלאה וקלה לשילוב קטניות בתפריט היומי. לקריאה על היתרונות הבריאותיים של קטניות.
- רמת קושי
- קל
- זמן כולל
- 45 דקות
- מנות
- 25 קציצות
הידעת? בשתי כוסות של קמח חומוס יש יותר מ-40 גרם חלבון! לעוד מידע על חלבון.
מרכיבים
- 2 גזרים
- 2 קישואים
- 1 בצל
- 2 כוסות קמח חומוס
- 3 כפות זרעי פשתן טחונים (אופציונאלי)
- 1⁄2 כפית חוואייג' למרק
- 1⁄2 כפית כמון
- 1⁄2 כף מלח
הוראות הכנה
- טוחנים במעבד מזון (או מגררים היטב בפומפייה) את הגזרים, הקישואים והבצל.
- מוסיפים לתערובת את קמח החומוס, זרעי הפשתן והתבלינים, ומערבבים.
- טועמים את התערובת, במידה וחסר תבלינים – מוסיפים.
- בידיים משומנות קלות (או בעזרת כף) יוצרים מהתערובת קציצות ומסדרים אותן בתבנית אפייה משומנת.
- אופים במשך כ-15 דקות בתנור שחומם מראש לטמפרטורה של 175 מעלות.
- לאחר שהקציצות נאפו מצד אחד הופכים אותן ואופים כ-15 דקות נוספות על הצד השני. יש להקפיד שלא לאפות יתר על המידה.
16 תגובות
תגובות מובילות
אולי יעניין אותך גם
- רמת קושי
- קל
- זמן כולל
- 30 דקות
- מנות
- כ-20 לביבות
לביבות קישואים
מתכון קליל, טעים ומהיר ללביבות קישואים בטעם של בית. אל תפספסו את הצעות המטבלים שלנו, שישתלבו נהדר עם קציצות קישואים וכל סוג של לביבה מלוחה. רוצים עוד מתכונים וטיפים? הרשמו בחינם לאתגר 22.
- רמת קושי
- קל
- זמן כולל
- 3 שעות ו-30 דקות
- מנות
- 7 קציצות
קציצות עדשים
המתכון המושלם (והפשוט להפליא) לקציצות עדשים בסגנון המבורגר. מומלץ במיוחד להגיש בלחמניית המבורגר, עם רטבים וירקות טריים.
- רמת קושי
- קל
- זמן כולל
- 15 דקות
- מנות
- 2 מנות
חביתת קמח חומוס
המתכון הבסיסי של חביתת קמח חומוס, שהפכה ללהיט בקרב טבעונים ולא טבעונים (החביתה אף מוגשת לארוחת בוקר בבתי קפה רבים). אם אתם לא אוהבים קמח חומוס, מומלץ להחליף אותו בקמח עדשים, שחלק מוצאים אותו טעים בהרבה. ניתן להשיג קמח חומוס וקמח עדשים בסופרים, בחנויות טבע ובחנויות של מזון הודי. חביתת חומוס לארוחת בוקר סוגרת את הפינה לכמה שעות טובות… מנסיון!