מומלץ אתגר 22
חביתת קמח חומוסאלונה להבחביתת קמח חומוסאלונה להבחביתת קמח חומוסאלונה להבחביתת קמח חומוסאלונה להב

חביתת קמח חומוס

המתכון הבסיסי של חביתת קמח חומוס, שהפכה ללהיט בקרב טבעונים ולא טבעונים (החביתה אף מוגשת לארוחת בוקר בבתי קפה רבים). אם אתם לא אוהבים קמח חומוס, מומלץ להחליף אותו בקמח עדשים, שחלק מוצאים אותו טעים בהרבה. ניתן להשיג קמח חומוס וקמח עדשים בסופרים, בחנויות טבע ובחנויות של מזון הודי.
חביתת חומוס לארוחת בוקר סוגרת את הפינה לכמה שעות טובות… מנסיון!
רמת קושי
קל
זמן כולל
15 דקות
מנות
2 מנות

חביתת קמח חומוס היא מקור מעולה לחלבון וברזל, וכמובן אינה מכילה כולסטרול כמו חביתת ביצים. למעשה הסיבים התזונתיים שבקמח חומוס עשויים לסייע בירידה של רמות כולסטרול בדם וגם יסייעו לתחושת שובע לאורך זמן.

5 סיבות להוציא את הביצים מהצלחת

מרכיבים

  • 1 בצל בינוני קצוץ דק
  • שמן זית או שמן אחר לטיגון
  • 12 כוס קמח חומוס או קמח עדשים
  • מלח, פלפל שחור ותבלינים אחרים לפי הטעם (כמו: פפריקה, כמון, כורכום, שום כתוש)
  • 2 כפות פתיתי שמרי בירה (לא חובה אך מומלץ)
  • 12 - 23 כוס מים

הוראות הכנה

  1. מטגנים במחבת את הבצל עם מעט שמן.
  2. בינתיים שמים בקערה את קמח החומוס ומערבבים מעט עם מזלג, למניעת גושים.
  3. מוסיפים לקערה תבלינים ואת פתיתי הבירה ומערבבים.
  4. מוסיפים בהדרגה את המים לקערה וטורפים בעזרת מזלג עד שמגיעים למרקם חלק. שימו לב שהבלילה אמורה לצאת דלילה כדי שהחביתה תהיה דקה ולא דחוסה.
  5. מוסיפים את הבצל המטוגן לקערה ומערבבים.
  6. מחממים שמן במחבת שטוחה ויוצקים את הבלילה לכדי שכבה דקה (מעט יותר מפנקייק).
  7. מכסים מיד ומחלישים את האש.
  8. כאשר החביתה מתחילה להיקרש מלמעלה, הופכים אותה בעזרת תרווד.

הצעות גיוון

לחביתה מקושקשת: מקשקשים מיד אחרי המזיגה למחבת, עד שנוצרים גושים קטנים ונחמדים. אפשר כמובן גם להכין מקושקשת טופו שיוצאת מדהים כל פעם מחדש.

לחביתת ירק: מוסיפים לבלילה עשבי תיבול קצוצים – פטרוזיליה, שמיר, ריחן או כל שילוב אחר (כדאי להוסיף גם מעט יותר מים).

לחביתה עם פטריות: מטגנים בצל ופטריות (שמפיניון, פורטבלו או אורניות נקיות), מערבבים עם הבלילה הבסיסית ומחזירים למחבת.

לחביתה עם ירקות מגוררים (לביבה משודרגת): מגררים לבלילה בצל, גזר וקישוא (או כל ירק אחר שאפשר לאכול בלי בישול ארוך) ומטגנים מעט יותר זמן מהרגיל.

לחביתה אקזוטית: מוסיפים לבלילה קרם קוקוס וקארי, ומקבלים חביתה הודית מעניינת.

דרגו את המתכון:
guest
1 תגובה
Inline Feedbacks
View all comments
דנה רוזן
דנה רוזן
15 בנובמבר 2020 13:38

אני כבר מכינה את המתכון הזה באופן קבוע!

אולי יעניין אותך גם