שקשוקה טבעונית

ארוחת הבוקר המושלמת לסוף השבוע – שקשוקה טבעונית!
דמיינו את זה: שקשוקה טבעונית עם ענני עדשים כתומות, שצפים ברוגע על רוטב עגבניות עשיר בטעמים. השקשוקה הזו היא מנה מפנקת במיוחד.

רמת קושי
קל
זמן כולל
שעה
מנות
2 מנות
מטבח
ישראלי

מרכיבים

לענני העדשים:

  • 12 כוס קמח עדשים כתומות
  • 1 וקצת כוס מים פושרים
  • מלח, פלפל

לרוטב השקשוקה:

  • 4 כפות שמן זית
  • 6 שיני שום פרוסות
  • 1 גמבה גדולה פרוסה לטבעות
  • 12 פלפל ירוק חריף פרוס
  • 2 כפיות חוואיג' למרק
  • 12 כפית כמון
  • 2 כפות פפריקה מתוקה
  • 5 עגבניות (רצוי תמר) גדולות בשלות, חתוכות לשמיניות
  • מלח

הוראות הכנה

  1. מתחילים בענני העדשים: מערבבים היטב את המרכיבים – את המים מוסיפים בהדרגה לפי הצורך, עד לקבלת מרקם קרמי. מניחים במקרר לחצי שעה.
  2. יוצקים שמן זית לסיר או מחבת רחבה, על להבה נמוכה.
  3. מוסיפים שום, גמבה ופלפל חריף ומאדים תוך כדי ערבוב כ-10 דקות.
  4. מוסיפים את החוואיג', הכמון והפפריקה ומאדים כדקה תוך כדי ערבוב.
  5. מוסיפים את העגבניות, את רסק העגבניות והמלח ומערבבים היטב.
  6. מכסים ומבשלים על אש קטנה 20 דקות.
  7. יוצקים פנימה את בלילת העדשים בעזרת מצקת קטנה, ויוצרים גומות קטנות של הבלילה.
  8. מכסים ומבשלים את השקשוקה עוד 7 דקות.
דרגו את המתכון:

אולי יעניין אותך גם