גבינת מוצרלה צמחית

גבינת מוצרלה צמחית

קבלו מתכון פשוט וטעים מאוד להכנת מוצרלה ביתית צמחית, ללא חומרים משמרים ולא תעשייתי.

רמת קושי
קל

מרכיבים

  • 12 כוס שמרי בירה
  • 13 כוס שיבולת שועל (קוואקר)
  • 14 כוס עמילן תירס (קורנפלור)
  • 14 כוס מיץ לימון
  • 4 כפות טחינה גולמית
  • 1 כף שבבי בצל
  • 1 כפית מלח
  • 2 כוסות מים

הוראות הכנה

  1. שמים את כל החומרים בבלנדר ומפעילים עד לקבלת עיסה חלקה.
  2. יוצקים לסיר ושמים על אש קטנה עד בינונית תוך כדי ערבוב מתמיד (זהירות – נשרף בקלות). ממשיכים עד לקבלת עיסה סמיכה מאד.
  3. משמנים קלות כלי (בנפח של כ-3 כוסות) ויוצקים פנימה את העיסה. לקבלת פרוסות עגולות משתמשים בגליל צר.
  4. מכסים במכסה או בניילון ומניחים במקרר למשך הלילה.
  5. חותכים בזהירות לפרוסות או משתמשים כממרח.

הצעות גיוון

לקבלת גבינה מעושנת הוסיפו 1/4 כפית תמצית טעם מעושן.

המלצת הגשה

להגיש על פרוסת לחם עם מוצרלה עם עגבניות ועלי ריחן (בזיליקום).

דרגו את המתכון:
guest
2 תגובות
Inline Feedbacks
View all comments
מיכל הררי
מיכל הררי
26 בדצמבר 2020 20:06

נשמע נהדר , כמה זמן נשמר בקירור?

נוגה
נוגה
3 בינואר 2021 10:47

אם אפשר להוסיף מידות בגרמים זה יעזור מאד.
לא יודעת לגבי מוצרלה, יצאה תערובת מאד לימונית. נראה אייך זה יהיה מחר.

אולי יעניין אותך גם