"ביצה" קשה – הגרסה הטבעונית

"ביצה" מלוחה מטופו, אגר-אגר וכורכום

מתכון קל וטעים לתחליף ביצה קשה טבעונית – מתאים במיוחד לצלחת הסדר בחג הפסח, או לכל הזדמנות אחרת.

רמת קושי
קל
זמן כולל
45 דקות

מרכיבים

  • 1 כוס חלב סויה
  • 1/2  כוס חלב קוקוס
  • 100 גרם טופו
  • 2 כפיות אגר (ג'לטין צמחי מאצות, להשיג בחנויות טבע)
  • 12 כפית מלח הודי שחור (אפשר גם רגיל, למלח ההודי יש טעם שמזכיר ביצה)
  • קורט אגוז מוסקט
  • מעט כורכום

הוראות הכנה

  1. לטחון בבלנדר את כל הרכיבים חוץ מהכורכום.
  2. לחמם על אש קטנה, ואחרי רתיחה לצקת 3/4 מהכמות לקעריות בצורת ביצה.
  3. לקרר חצי שעה במקרר, ואחרי שמתקרר להוציא חצי עיגול מכל ביצה (אפשר עם סכין או כפית).
  4. לחמם את יתרת התערובת (הרבע שנשאר) ולהוסיף לה מעט כורכום, לקבלת צבע צהוב.
  5. לצקת את התערובת הצהובה לשקעים שב"ביצים" ולקרר שוב.
דרגו את המתכון:
17 דירוגים, 3.8 מתוך 5
guest
0 תגובות
תגובות מובילות
תגובות חדשות תגובות קודמות
Inline Feedbacks
View all comments

אולי יעניין אותך גם