לביבות גבינה טבעוניותלביבות גבינה טבעונית

לביבות גבינה טבעוניות

לביבות גבינה טבעוניות זה קל. שישה מרכיבים וכמה דקות – זה כל מה שצריך כדי ליהנות מלביבות רכות, מתקתקות ואווריריות 🤤

רמת קושי
קל
זמן כולל
15 דקות
מנות
50 לביבות קטנות

מרכיבים

ללביבות:

  • 5 כפות גדושות גבינת סויה של תנובה אלטרנטיב
  • 5 כפות גדושות קמח כוסמין לבן
  • 1 כף סירופ מייפל טבעי
  • 1 כפית שטוחה אבקת אפייה
  • 12 כוס חלב סויה לא ממותק

לטיגון:

  • מעט שמן

הוראות הכנה

  1. מכניסים את כל המרכיבים לקערה לפי הסדר (הגבינה והקמח, אחר כך סירופ המייפל ואבקת האפייה ורק בסוף חלב הסויה), ומערבבים בעזרת מטרפה.
  2. מעבירים את התערובת לבקבוק זילוף (אפשר להשתמש גם בבקבוק ריק של סילאן או בבקבוק מים מינרליים עם פיית ספורט).
  3. מרססים מעט שמן על מחבת נון-סטיק, ומדליקים את הלהבה הכי קטנה בכירה הכי גדולה.
  4. מזלפים עיגולי לביבות מושלמים 😍, ומטגנים את הלביבות 10-20 שניות עד שהתחתית יציבה, אבל החלק העליון עדיין יהיה רטוב.
  5. הופכים את הלביבות לצד השני, ומטגנים כ-10 שניות נוספות.
  6. מעבירים את הלביבות המוכנות לקערה, וממשיכים לטגן את יתר הלביבות. במידת הצורך מוסיפים מעט שמן למחבת אחת לכמה נגלות.

טיפים

עדיף להשתמש בקמח כוסמין, אבל אם אין גם קמח רגיל או קמח טף יעשו את העבודה.

אם אין בקבוק לחיץ, אפשר להשתמש במצקת. הלביבות יהיו פחות עגולות, אבל עדיין טעימות.

אפשר לשמור את הבלילה בבקבוק במקרר למשך שלושה ימים. רק לא לשכוח לנער לפני השימוש החוזר.

כשהלביבות במחבת, אפשר לפזר מעליהן תוספות כמו שוקולד צ'יפס, בננות, אוכמניות וכו'. ואז להוסיף עוד מהבלילה כדי לכסות את התוספות.

ניתן להגיש עם פירות, אגוזים, סירופ מייפל או רוטב שוקולד.

דרגו את המתכון:
8 דירוגים, 4.8 מתוך 5
guest
6 תגובות
תגובות מובילות
תגובות חדשות תגובות קודמות
Inline Feedbacks
View all comments

אולי יעניין אותך גם