לביבות תפוחי אדמה טבעוניות

לביבות תפוחי אדמה טבעוניות

צוות אתר הצמחונות והטבעונות הישראלי

מי לא אוהב לביבות תפוחי אדמה? לפניכם מתכון ללביבות תפוחי אדמה קלאסיות, פשוטות וטעימות – שכל אחד אוהב. זה המאכל האידיאלי לחג החנוכה, וגם סתם כשמתחשק לאכול נשנוש טעים ומנחם.

רמת קושי
קל
זמן כולל
35 דקות
מנות
כ-20 לביבות קטנות
מטבח
יהודי

מרכיבים

  • 5 תפוחי אדמה בינוניים
  • 1 בצל בינוני (אופציונאלי)
  • 12 כפית מלח
  • 3 כפות קמח לבן (כל סוג של קמח מתאים)
  • מעט פלפל
  • שמן לטיגון

הוראות הכנה

  1. מקלפים את תפוחי האדמה והבצל, ומגררים אותם בפומפייה.
  2. מעבירים למסננת גדולה שממוקמת בתוך קערה, מוסיפים את המלח ולשים את התערובת כדי לסחוט כמה שיותר נוזלים.
  3. שופכים מהקערה את הנוזלים אך משאירים את החומר העמילני הלבן שהצטבר בתחתית, שישמש אותנו להדבקה וימנע מהלביבות להתפרק.
  4. מעבירים את תפוחי האדמה והבצל המגוררים לקערה עם העמילן שנותר.
  5. מוסיפים את הקמח והפלפל ומערבבים היטב (מומלץ לערבב עם הידיים).
  6. מחממים כס"מ שמן במחבת רחבה (לא להתקמצן על השמן!).
  7. יוצרים לביבות שטוחות בגודל של כ-5-7 ס"מ כל אחת, ומטגנים מספר דקות – עד שהן מזהיבות מכל צד.

טיפים והמלצות טעימות

מבוסס על מתכון ללביבות תפוחי אדמה מאתר peta

אם הלביבות מתפרקות במחבת, אפשר להוסיף עוד קצת קמח לתערובת ולערבב היטב.

כשמכינים כמות גדולה של לביבות תפוחי אדמה, כדאי להחליף את השמן מספר פעמים במהלך הטיגון, על מנת להימנע מאכילת שמן שרוף (שלא בריא במיוחד).

אם נמאס מהטעם הבסיסי של לביבות תפוחי אדמה, אפשר לגוון בתיבול ולהוסיף אבקת שום, שמיר, כמון, כורכום, או עשבי תיבול מיובשים – כמו פטרוזיליה, אורגנו או בזיליקום.

על מנת להכין לביבות תפוחי אדמה טבעוניות בתנור – יש למרוח שמן על הלביבות משני הצדדים, או להשתמש בספריי שמן. כמובן שלא תקבלו את אפקט הלביבה המלא, אבל אולי גם תסבלו פחות מצרבת…

ניתן לגוון עם גזר/סלק/קישוא מגורר.

שווה להכין גם

מתכוננים לחנוכה? שווה לבדוק גם את המתכון שלנו לסופגניות טבעוניות (טעים!)

נשארו לכם תפוחי אדמה ומחפשים להכין איתם מנה מעניינת? המלצה שלנו – תפוח אדמה מדורה בתנור, לא תתחרטו!

דרגו את המתכון:

אולי יעניין אותך גם