קרוקטים (כדורי פירה) בקערת הגשה, לצד רטביםאלונה להבמבט עליון על קרוקטים (כדורי פירה) בקערת הגשה לצד קטשופ ומיונז טבעוניאלונה להבקרוקטים - כדורי פירהאוריון אנטהקרוקטים - כדורי פירהאוריון אנטה

קרוקטים – כדורי פירה

קראו להם קרוקטים, קראו להם כדורי פירה, מה שבטוח – זאת מנה כל כך טעימה שפשוט לא תוכלו להפסיק לאכול!

רמת קושי
קל
זמן כולל
55 דקות
מנות
3 מנות

מרכיבים

  • 4 תפוחי אדמה
  • 14 כוס קרם קוקוס
  • 12 כוס קמח
  • מלח ופלפל לפי הטעם

לציפוי

  • 1 כוס קמח
  • 1.5 כוסות מים
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • פירורי לחם
  • שמן לטיגון

הוראות הכנה

  1. חותכים את תפוחי האדמה לריבועים ומבשלים אותם במים רותחים עד לריכוך.
  2. מועכים את תפוחי האדמה לפירה חלק, מוסיפים את קרם הקוקוס, הקמח המלח והפלפל ומערבבים לבלילה אחידה.
  3. מכינים שתי קערות: בקערה אחת בלילה של כוס קמח וכוס וחצי מים, עם מלח לפי הטעם. בקערה שניה פירורי לחם.
  4. מחממים שמן במחבת, יוצרים מהפירה עיגולים בגודל כדור פינג פונג, מעבירים בבלילת הקמח והמים, משם לפירורי לחם ולבסוף למחבת.
  5. מטגנים עד שהכדורים מזהיבים משני הצדדים.

טיפים

חשוב לא להוסיף מים בזמן המעיכה של תפוחי האדמה לפירה, כדי שהפירה לא יצא רך מידי.

אם העיסה לא מתייצבת מספיק, אפשר להוסיף עוד קצת קמח לפי הצורך.

מומלץ להגיש חם עם מטבלים טבעוניים – צ'ימיצ'ורי, מיונז טבעוני, קטשופ, ברביקיו.

דרגו את המתכון:
10 דירוגים, 4.3 מתוך 5
guest
6 תגובות
תגובות מובילות
תגובות חדשות תגובות קודמות
Inline Feedbacks
View all comments

אולי יעניין אותך גם