תפוחי אדמה מוקרמיםתותן עינבתפוחי אדמה מוקרמיםתותן עינב

תפוחי אדמה מוקרמים

תפוחי אדמה אפויים בתנור עם רוטב קרמי עשיר

תותן עינב

מתכון לתפוחי אדמה מוקרמים בחלב קוקוס ותרד. תפוחי האדמה נאפים תחילה בתנור ואז נחצים וממולאים ברוטב קרמי ועשיר.

רמת קושי
בינוני
זמן כולל
שעה ו-10 דקות
מנות
4 מנות

מרכיבים

  • 4 תפוחי אדמה גדולים
  • 2 בצלים
  • 1 סלסילת פטריות (אופציונאלי)
  • שמן לטיגון
  • 4 שיני שום כתושות
  • 1 פחית קרם קוקוס
  • 500 גרם תרד/בזיליקום קצוצים (אפשר גם קפוא לאחר הפשרה)
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • קורט אגוז מוסקט

הוראות הכנה

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות.
  2. עוטפים כל אחד מתפוחי האדמה בנייר כסף ומכניסים לתנור. אופים בין 45 דקות לשעה (תלוי בתנור) עד שניתן להעביר קיסם בקלות בתפוחי האדמה.
  3. קוצצים את הבצל ופורסים את הפטריות (אם משתמשים).
  4. מחממים שמן במחבת ומטגנים את הבצל עד לשקיפות.
  5. מוסיפים את הפטריות ואחרי שכל הנוזלים מתאדים מוסיפים את השום ומטגנים עוד דקה.
  6. מוסיפים למחבת את קרם הקוקוס ואת התרד/הבזיליקום הקצוצים, מוסיפים את התבלינים ומבשלים כ-5 דקות נוספות.
  7. מוציאים את תפוחי האדמה מהתנור וחוצים אותם כמעט עד הסוף. מוציאים חלק מהבפנים של תפוחי האדמה, יוצקים לתוכם מהרוטב הסמיך ואוכלים חם.

הערות והמלצות

רוצים להכין תפוח אדמה קצת שונה? הכנסו למתכון של תפוח אדמה מדורה בתנור.

אם לא רוצים טעם של קוקוס אפשר להשתמש בשמנת סויה לבישול.

דרגו את המתכון:

אולי יעניין אותך גם