כרובית מטוגנת

כרובית מטוגנת ברוטב תפוזים חמוץ מתוק

מתכון קל וטעים במיוחד של כרובית מטוגנת ברוטב תפוזים חמוץ מתוק, שאחריו רק נותר ללקק את האצבעות.
רמת קושי
בינוני
זמן כולל
35 דקות

מרכיבים

לכרובית

  • 12 כרובית

לטמפורה

  • קמח
  • פפריקה
  • מים
  • שמן רגיל

לרוטב

  • 12 כוס מים
  • 1 מיץ מתפוז שלם
  • 1 כף סוכר
  • 1 כף חומץ בלסמי
  • 1 כפית מלח
  • קורנפלור

לקישוט

  • שומשום

הוראות הכנה

לכרובית

  1. מפרקים את הכרובית לפרחים קטנים ומבשלים במים רותחים כחמש דקות.
  2. מסננים את הכרובית.

לטמפורה

  1. בקערה שמים קמח ופפריקה ומערבבים, מוסיפים מים עד שמתקבלת בלילה סמיכה.
  2. טובלים את כל הכרוביות בבלילה, מטגנים בשמן (לא חייב עמוק) מכל הכיוונים עד להשחמה ומוציאים לקערה נקייה.

לרוטב

  1. בסיר קטן שמים את המים, מיץ התפוזים, הסוכר, חומץ בלסמי והמלח ומביאים לרתיחה.
  2. בכלי קטן בצד מערבבים קורנפלור ומים ביחד, מוסיפים לסיר עם הרוטב וטורפים כל הזמן – עד שמתקבל רוטב סמיך ומבריק ומכבים את אש.
  3. שופכים מהרוטב על הכרוביות, מערבבים, מעבירים לצלחת הגשה ומפזרים שומשום למעלה.

בתאבון!

הערות

ניתן להחליף את הכרובית בברוקולי.

לעמוד הפייסבוק של נועם כרמון | לאתר של נועם כרמון

דרגו את המתכון:

אולי יעניין אותך גם