פול ובטטה בבירהסיגל בן דוד

פול ובטטה בבירה

תבשיל פול ובטטה בבירה שיחמם וינחם אתכם בימי החורף הקרים.

רמת קושי
קל
זמן כולל
50 דקות
מנות
6 מנות

מרכיבים

  • 2 בצלים
  • 2 כפות שמן
  • 2 בטטות
  • 6 שיני שום
  • 4 עגבניות
  • 3 כוסות פול מבושל (1.5 כוסות פול יבש מהסוג המצרי, הקטן)
  • 330 מ"ל (בקבוק) בירה לבנה
  • 2 כפיות מלח
  • 3 כפות רוזמרין קצוץ

הוראות הכנה

  1. קוצצים את הבצל ומטגנים עם השמן בסיר או ווק במשך 5 דקות.
  2. קולפים את הבטטה, חותכים לקוביות ומוסיפים לסיר. מערבבים ומבשלים 5 דקות נוספות.
  3. פורסים את השום לפרוסות דקות ואת העגבניות חותכים לקוביות ומוסיפים לסיר.
  4. מוסיפים את הפול, הבירה, המלח והרוזמרין, ומבשלים למשך 30 דקות על אש קטנה.

טיפים

1. לזירוז הבישול של הפול: להשרות לילה במים ולבשל עם כפית סודה לשתייה.

2. במקום פול אפשר להשתמש בשעועית שחורה או בלוביה.

3. את הרוזמרין ניתן להחליף בעשבי תיבול אחרים (פטרוזיליה, כוסברה, שמיר וכו').

דרגו את המתכון:
guest
2 תגובות
Inline Feedbacks
View all comments
Heli
Heli
23 במרץ 2021 6:11

במה ניתן להחליף את הבירה?

רוני פורסטנברג
מנהל/ת
רוני פורסטנברג
2 באפריל 2021 14:34
תגובה ל  Heli

היי 🙂 אפשר להחליף את הבירה במים/ציר או להחליף בחצי כוס יין ולהשלים עם מים. לא ניסיתי אבל בטח אפשר גם להחליף בבירה שחורה. בתאבון!

אולי יעניין אותך גם