תבשיל תפוחי אדמה ופלפלים

תבשיל תפוחי אדמה ופלפלים

תבשיל תפוחי אדמה ופלפלים, פשוט וקל להכנה.

רמת קושי
קל
זמן כולל
55 דקות
מנות
6 מנות

מרכיבים

  • 1 בצל גדול (או 2 קטנים)
  • 4 תפוחי אדמה בינוניים, קלופים וחתוכים לקוביות
  • 2 עגבניות חתוכות לקוביות
  • 4 פלפלים אדומים חתוכים לרצועות
  • 2 פלפלים ירוקים חתוכים לרצועות
  • 1 שורש סלרי, מקולף וחתוך לקוביות (לא חובה)
  • 14 כוס שמן זית
  • תיבול: פפריקה, מלח, פלפל, צ'ילי (לפי הטעם)
  • 1 כוס פטרוזיליה קצוצה

הוראות הכנה

  1. מחממים שמן זית במחבת ומטגנים את הבצל עד הזהבה.
  2. מוסיפים את שאר הירקות והתבלינים, מערבבים ומכסים. מבשלים על אש בינונית כ-40 דקות, עד שתפוחי האדמה מתרככים ומתקבל רוטב סמיך. (בזמן הבישול לבדוק מדי פעם אם יש צורך להוסיף מעט מים)
  3. מפזרים מעל את הפטרוזיליה ומגישים.

הערות והמלצות

ניתן להגיש עם אורז, או לטבול בחלה מתוקה.

ניתן להוסיף לתבשיל שעועית מבושלת מראש (או כל קטניה אחרת)

נשארו לכם תפוחי אדמה ומחפשים מתכון קצת שונה? המלצה שלנו – תפוח אדמה מדורה בתנור, לא תתחרטו!

דרגו את המתכון:

אולי יעניין אותך גם