צ'ילי שעועית, תירס ודלעתסיגל בן-דוד

צ'ילי שעועית, תירס ודלעת

11
צוות אתר הצמחונות והטבעונות הישראלי

מתכון לצ'ילי שעועית, תירס ודלעת שיחמם וינחם אתכם גם בימים הקרים ביותר.

רמת קושי
קל
זמן כולל
35 דקות
מנות
4 מנות

מרכיבים

  • 1 בצל
  • 400 גרם דלעת
  • 1 כף שמן קנולה
  • 2 כוסות שעועית אדומה מבושלת
  • 2 כוסות גרעיני תירס
  • 1 כפית מלח
  • 1 כף פפריקה חריפה
  • 1 כפית כמון
  • 2 עגבניות
  • 1 אבוקדו (לא הכרחי)
  • פטרוזיליה / כוסברה (לא הכרחי)

הוראות הכנה

  1. קוצצים את הבצל, חותכים את הדלעת לקוביות ומטגנים במחבת עמוקה במשך 5 דקות.
  2. מוסיפים את השעועית והתירס, ומתבלים במלח, פפריקה חריפה וכמון.
  3. קוצצים את העגבניות ומוסיפים למחבת. מבשלים 15 דקות בסיר מכוסה ו-5 דקות נוספות ללא מכסה, עד שהדלעת רכה והתערובת סמיכה.

טיפים

  1. מגישים עם קוביות אבוקדו קטנות ופטרוזיליה או כוסברה.
  2.  ניתן להשתמש בשעועית קפואה או בכוס שעועית יבשה, שהושרתה לילה במים ובושלה במשך חצי שעה עם כפית סודה לשתייה.
  3. במקום דלעת, אפשר להשתמש בגזר או בדלורית
  4. את השעועית האדומה ניתן להחליף בשעועית שחורה או באזוקי.
  5. ניתן להגיש את התבשיל בתוך טורטייה (מומלץ מקמח מלא)

אולי יעניין אותך גם