תבשיל כוסמת וירקותאלונה להבתבשיל כוסמת וירקותאלונה להבתבשיל כוסמת וירקותאלונה להבתבשיל כוסמת וירקותאלונה להב

תבשיל כוסמת וירקות

צוות אתר הצמחונות והטבעונות הישראלי

מתכון לכוסמת – תבשיל עשיר וטעים של כוסמת וכמה סוגי ירקות, מלא בטעמים וקל להכנה. הידעתם? הכוסמת עשירה בחלבון בהשוואה לדגנים אחרים. קראו עוד על הקשר בין בריאות ותזונה.

רמת קושי
קל
זמן כולל
שעה
מנות
6-8 מנות

מרכיבים

  • 1 בצל יבש גדול קצוץ
  • 4 שיני שום כתושות
  • 1 סלסלת פטריות שמפיניון פרוסות
  • 2 פלפלים אדומים קצוצים
  • 1 גזר מגורר בפומפייה גסה
  • 2 עגבניות גדולות חתוכות לקוביות
  • 4 כפות שמן זית
  • 12 ק"ג כוסמת
  • תבלינים: מלח, פלפל שחור, כמון, פפריקה, אורגנו לפי הטעם
  • 3 כוסות מים רותחים
  • 14 כוס פטרוזיליה קצוצה

הוראות הכנה

  1. מחממים בסיר רחב את השמן ומוסיפים את הירקות לפי הסדר הבא: בצל, שום, פטריות פלפלים, גזר, עגבניות. מאדים כעשר דקות תוך בחישה בכף עץ.
  2. שוטפים את הכוסמת במים חמים, מוסיפים לסיר ומאדים למשך מספר דקות נוספות. לקראת סוף האידוי מוסיפים את התבלינים.
  3. מוסיפים שלוש כוסות מים רותחים, מביאים לרתיחה ומנמיכים את האש. מכסים ומבשלים כחצי שעה.
  4. מקשטים בפטרוזיליה ומגישים חם.
דרגו את המתכון:

אולי יעניין אותך גם