קציצות כוסמת

קציצות כוסמת

צוות אתר הצמחונות והטבעונות הישראלי

הכוסמת היא בעלת ערך תזונתי גבוה במיוחד. מתכון לקציצות כוסמת, בתוספת בצל ירוק, פטרוזיליה וגרעיני חמניה.

רמת קושי
בינוני
זמן כולל
40 דקות
מנות
8 קציצות

מרכיבים

  • 1 כוס כוסמת
  • 3 בצלים ירוקים קצוצים דק
  • 1 חופן עלי פטרוזיליה קצוצים דק
  • 2 כפות מיסו (ניתן להמיר בטחינה ורוטב סויה)
  • 14 כוס גרעיני חמנייה קלויים
  • 12 כוס קמח מלא
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • שמן לטיגון

הוראות הכנה

  1. מבשלים את הכוסמת בסיר מכוסה עם שתי כוסות מים. לאחר הרתיחה מקטינים את האש, ומבשלים כ- 15-20 דקות, עד שהמים נספגים בכוסמת.
  2. לאחר שהכוסמת התקררה מעט, מערבבים אותה עם שאר החומרים ולשים בידיים רטובות.
  3. יוצרים קציצות קטנות ושטוחות, ומטגנים משני הצדדים במעט שמן.

הערות

במקום לטגן, ניתן לאפות את הקציצות בתנור.

אפשר להוסיף תבלינים נוספים לפי הטעם.

דרגו את המתכון:

אולי יעניין אותך גם