קציצות תרד

קציצות תרד

צוות אתר הצמחונות והטבעונות הישראלי
קציצות תרד טעימות ופשוטות להכנה שאפילו הילדים אוהבים! מומלץ לאוהבי תרד או למי שרוצה להתחיל לאהוב 😉
רמת קושי
קל
זמן כולל
45 דקות
מנות
14 קציצות

מרכיבים

  • 14 כוס אורז
  • 14 כוס קינואה
  • 250 גרם תרד קצוץ גס (אפשר גם תרד קפוא אחרי הפשרה)
  • 1 כפית כמון
  • 2 כפיות שום כתוש
  • 12 כפית מלח
  • 12 כפית פלפל שחור
  • 2 כפות שמן זית
  • 2 כפות טחינה גולמית
  • 2 כפות פירורי לחם

הוראות הכנה

  1. מבשלים רבע כוס אורז ורבע כוס קינואה לפי הוראות היצרן.
  2. מחממים תנור ל-180 מעלות.
  3. שמים בקערה את האורז, הקינואה, התרד והתבלינים ומערבבים.
  4. מוסיפים את שמן הזית, הטחינה ופירורי הלחם ומערבבים.
  5. יוצרים קציצות בגודל של כדור גולף ומשטחים מעט משני הצדדים על משטח משומן.
  6. אופים בתנור 7 דקות בכל צד או עד ששני הצדדים מזהיבים.

הצעות גיוון

אם מרגישים שהקציצות מתפרקות הוסיפו עוד טחינה גולמית או שתנסו להוסיף קונפלור/קמח טפיוקה לבלילה.

הוסיפו ברוקולי חתוך גס או ריבועי טופו קטנים לבלילה להוספת טעם וגיוון לקציצות.

דרגו את המתכון:

אולי יעניין אותך גם