לביבות דוחן וטחינה

לביבות דוחן וטחינה

מתכון ללביבות דוחן וטחינה, עשירות בסידן, ברזל וחלבון. טעימות מאוד.

רמת קושי
קל
זמן כולל
שעה
מנות
13 לביבות

מרכיבים

  • כוס דוחן (להשיג בבתי-טבע)
  • חצי כוס שקדים קצוצים
  • שמן לטיגון
  • בצל קצוץ
  • חצי כוס טחינה גולמית
  • כפית זרעי סלרי (לא הכרחי)
  • כף רוטב סויה
  • שן שום כתושה
  • מלח ופלפל

הוראות הכנה

  1. מחממים בסיר את הדוחן עם 2.5 כוסות מים. לאחר הרתיחה מנמיכים את האש, מכסים את הסיר ומבשלים 5 דקות. מורידים מהאש ומשאירים את הסיר מכוסה עוד 15 דקות (ניתן לחכות עד שיתקרר לגמרי).
  2. בינתיים קולים את השקדים במחבת ללא שמן 5-4 דקות, עד שהם מזהיבים.
  3. מחממים שמן במחבת ומטגנים את הבצל עד שהוא מזהיב.
  4. מערבבים את כל החומרים בקערה גדולה ויוצרים לביבות. אם העיסה אינה מספיק דביקה אפשר להוסיף עוד טחינה.
  5. מחממים שמן ומטגנים את הלביבות 3-2 דקות מכל צד, עד שהן מזהיבות. מניחים על נייר סופג ומגישים חם.

הצעות גיוון

במקום הטיגון, ניתן גם לאפות את הלביבות בתנור כ-15-20 דקות בחום בינוני. פזרו מעל הלביבות מעט שמן זית על מנת שהלביבות יזהיבו.

דרגו את המתכון:
54 דירוגים, 3.1 מתוך 5
guest
0 תגובות
תגובות מובילות
תגובות חדשות תגובות קודמות
Inline Feedbacks
View all comments

אולי יעניין אותך גם