שניצל בטטה קריספי

מתכון מושלם לשניצל בטטה קריספי במיוחד שלא תוכלו להפסיק לאכול!
רמת קושי
בינוני
זמן כולל
40 דקות
מנות
6 שניצלים

מרכיבים

  • 1 בטטה גדולה במשקל 1.5 ק"ג
  • 2 כפות קמח לבן
  • 1 כפית פפריקה מעושנת
  • 12 כפית מלח
  • 12 כוס סודה או מים קרים
  • 12 כוס פירורי לחם
  • שמן לטיגון

הוראות הכנה

  1. מקלפים את הבטטה ופורסים אותה לפרוסות עגולות כשכל פרוסה בעובי ס"מ.
  2. מסדרים על מגש אפייה, מפזרים מעט שמן ומלח ואופים בתנור בחום של 200 מעלות בערך 20 דקות, עד שהבטטה מתרככת מעט. מוציאים לקירור.
  3. מכניסים לקערה את הקמח, הפפריקה המעושנת וקצת מלח ומערבבים. מוסיפים לקערה ממי הסודה הקרים, מעט כל פעם, וטורפים עד לקבלת טמפורה חלקה וסמיכה. בקערה נוספת שמים את פירורי הלחם.
  4. מחממים שמן בסיר קטן או במחבת ומתחילים בציפוי הבטטה, טובלים בטמפורה משני הצדדים ולאחר מכן טובלים בפירורי הלחם.
  5. לאחר שכל הפרוסות מוכנות, מעבירים אותן לטיגון של 2 דקות בשמן החם.

טיפים

מומלץ להגיש בלחמניית שומשום מפנקת עם ירקות ורטבים שאוהבים.

לעמוד הפייסבוק של נועם כרמון | לאתר של נועם כרמון

דרגו את המתכון:
guest
0 תגובות
Inline Feedbacks
View all comments

אולי יעניין אותך גם