פלאפל-בורגר

פלאפל-בורגר? יש דבר כזה? אז תנו לנו לחדש לכם, יש, וזה מדהים, ואפשר להגיש אותו בכל כך הרבה צורות שזה עוד יותר מדהים!

רמת קושי
בינוני
זמן כולל
מעל דקות
מנות
6 בורגרים

מרכיבים

  • 600 גרם גרגרי חומוס מזן הדס או בולגרי, לאחר השרייה של 24 שעות במקרר
  • 150 גרם עדשים שחורות מבושלות אל דנטה
  • 150 גרם עדשים כתומות מבושלות אל דנטה
  • 1 כוס שיבולת שועל רכה
  • 7 שיני שום
  • 1 בצל גדול חתוך גס
  • 12 פלפל ירוק חריף חתוך גס (לא חובה)
  • 1 כף מלח
  • 1 כפית כמון
  • 3 כפות זרעי כוסברה קלויים
  • 12 כפית אבקת אפייה (לא חובה)
  • שמן לטיגון/אפייה

הוראות הכנה

  1. מניחים במעבד מזון את כל המרכיבים ומעבדים במהירות גבוהה למרקם טחון אך גרגרי.
  2. מחלקים ל-6 כדורים שווים.
  3. קורצים 6 קציצות בורגר.
  4. מקררים כשעתיים.
  5. להכנה במחבת – מחממים מחבת עם שמן זית על להבה בינונית, ומטגנים בעדינות משני הצדדים עד שהבורגר מוכן.
  6. להכנה בתנור – מחממים תנור ל 200 מעלות. משמנים את הבורגר משני צדיו בשמן זית וצולים בתנור עד שהבורגר מוכן (כ 12 דקות).

הצעות גיוון

ניתן להוסיף לתערובת בשלב 2 מיני אגוזים, גוג'י ברי, פירות יער מיובשים, שומשום ועוד כיד הדמיון.

על מנת לקבל קציצה ירוקה יותר מחליפים את זרעי הכוסברה בצרור שלם של כוסברה טרייה.

הצעות הגשה

להגיש בלחמניית המבורגר עם ירקות ורטבים.

להגיש עם טחינה, כרוב כבוש ביתי וסלט עגבניות פיקנטי.

להגיש בפיתה עם רוטב צזיקי, פסטו ירוק חריף וצ'יפס.

המלצה למביני עניין – מומלץ להגיש כמנה עיקרית על מצע פסטה או תפוחי אדמה אפויים עם רוטב של קרם קוקוס, קארי ועשבי תיבול.

דרגו את המתכון:

אולי יעניין אותך גם

רמת קושי
קל
מטבח
מזרח אירופאי יהודי