פלאפל פול

פלאפל פול

צוות אתר הצמחונות והטבעונות הישראלי

מתכון לפלאפל ביתי מפול למי שרוצה להכין פלאפל בבית ותוך כדי להתנסות בחומר גלם חדש.

רמת קושי
קל
זמן כולל
9 שעות ו-20 דקות
מטבח
ישראלי

מרכיבים

  • 500 גרם פול מצרי (קטן)
  • 1 כפית סודה לשתייה
  • 2 כפיות כמון
  • 6 שיני שום כתושות
  • 1 בצל בינוני מגורר
  • 1 צרור פטרוזיליה קצוצה
  • 1 צרור כוסברה קצוצה
  • מלח ופלפל
  • פפריקה חריפה (למי שאוהב)
  • שמן לטיגון

הוראות הכנה

  1. משרים את הפול במים למשך הלילה. מסננים (קולפים) ומעבירים לקערת מעבד מזון. מפעילים עד שנוצרת מחית חלקה. מוסיפים סודה לשתייה ומשהים כשעה.
  2. מוסיפים את כל יתר החומרים ומעבדים לתערובת אחידה
  3. יוצרים כדורים בידיים לחות ולוחצים עליהם מעט על מנת לקבל קציצות פחוסות
  4. מחממים שמן במחבת רחבה ומטגנים בו את הקציצות עד שהן מזהיבות משני הצדדים.

טיפים

מומלץ להגיש כפלאפל בפיתה עם סלט ירקות ועם סלט חומוס ביתי

דרגו את המתכון:
guest
0 תגובות
Inline Feedbacks
View all comments

אולי יעניין אותך גם

רמת קושי
קל
מטבח
מזרח אירופאי יהודי