לביבות קישואיםראובן אילת

לביבות קישואים

111
צוות אתר הצמחונות והטבעונות הישראלי

מתכון קליל, טעים ומהיר ללביבות קישואים בטעם של בית. אל תפספסו את הצעות המטבלים שלנו, שישתלבו נהדר עם קציצות קישואים וכל סוג של לביבה מלוחה.

רמת קושי
קל
זמן כולל
30 דקות
מנות
כ-20 לביבות

מרכיבים

  • 5 קישואים
  • 2 בצלים
  • 5 כפות טחינה גולמית
  • 1 כוס קמח
  • 1 כפית מלח
  • 14 כפית פלפל שחור
  • שמן לטיגון

הוראות הכנה

  1. טוחנים את הקישואים ואת הבצל במעבד מזון.
  2. סוחטים את עודפי הנוזלים ומעבירים לקערה.
  3. מוסיפים את יתר החומרים, ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
  4. מחממים שמן במחבת, יוצרים מהתערובת לביבות שטוחות ומטגנים היטב משני הצדדים עד להשחמה.

שתי הצעות למטבלים שישתלבו נהדר עם לביבות קישואים

מומלץ להגיש את מנת הלביבות הצמחוניות האלו עם מטבל "שמנת חמוצה" מגביע גבינת סויה של תנובה, שעורבבה עם מיץ מחצי לימון ומעט עירית קצוצה.

ניתן גם להכין מטבל גבינת שום שמיר, מגביע גבינת סויה של תנובה בתוספת מיץ מחצי לימון סחוט, מעט אבקת שום (או מעט שום טרי כתוש) ושמיר קצוץ טרי. רצוי לטעום תוך כדי ההכנה ולתקן את התיבול לפי הטעם האישי.
בתאבון!

אולי יעניין אותך גם