לביבות גזרסיגל בן-דוד

לביבות גזר

40
צוות אתר הצמחונות והטבעונות הישראלי

לביבות גזר טעימות כל כך שפשוט אי אפשר להפסיק לאכול… מתכון ללביבות שמתאימות לצד הארוחה או לאכילה מיד כשהן מוכנות. אפשר לשחק עם הטעמים, להוסיף ירקות שונים או עשבי תיבול – רק צריך להכין ולהנות 🙂.

רמת קושי
קל
זמן כולל
30 דקות
מנות
15 קציצות

מרכיבים

  • 6 גזרים בינוניים
  • 6 שיני שום כתושות
  • 6 כפות חמאת בוטנים
  • 2 כוסות שיבולת שועל דקה
  • 1 כפית מלח
  • שמן לטיגון

הוראות הכנה

  1. קוצצים את הגזר בפומפייה דקה או במעבד מזון.
  2. מערבבים עם יתר החומרים עד לקבלת תערובת אחידה.
  3. בידיים רטובות יוצרים כ-15 כדורים ואז משטחים לקציצות.
  4. מטגנים במחבת עד להשחמה משני הצדדים, כ-7 דקות מכל צד, או אופים בתנור על נייר אפייה (ללא שמן) כרבע שעה מכל צד.

הצעות גיוון והגשה

אפשר לערבב עם הגזר ירקות שונים, או להחליפו בירק אחר, כמו קישוא, סלק או תפוח-אדמה.

ניתן להוסיף לקציצות עשבי תיבול (שמיר, פטרוזיליה, וכו').

את שיבולת השועל ניתן להחליף בנבט חיטה או בפירורי לחם.

מומלץ להגיש לצד יוגורט טבעוני או טחינה.

אולי יעניין אותך גם