לביבות גזרסיגל בן-דוד

לביבות גזר

לביבות גזר טעימות כל כך שפשוט אי אפשר להפסיק לאכול… מתכון ללביבות שמתאימות לצד הארוחה או לאכילה מיד כשהן מוכנות. אפשר לשחק עם הטעמים, להוסיף ירקות שונים או עשבי תיבול – רק צריך להכין ולהנות 🙂.

רמת קושי
קל
זמן כולל
30 דקות
מנות
15 קציצות

מרכיבים

  • 6 גזרים בינוניים
  • 6 שיני שום כתושות
  • 6 כפות חמאת בוטנים
  • 2 כוסות שיבולת שועל דקה
  • 1 כפית מלח
  • שמן לטיגון

הוראות הכנה

  1. קוצצים את הגזר בפומפייה דקה או במעבד מזון.
  2. מערבבים עם יתר החומרים עד לקבלת תערובת אחידה.
  3. בידיים רטובות יוצרים כ-15 כדורים ואז משטחים לקציצות.
  4. מטגנים במחבת עד להשחמה משני הצדדים, כ-7 דקות מכל צד, או אופים בתנור על נייר אפייה (ללא שמן) כרבע שעה מכל צד.

הצעות גיוון והגשה

אפשר לערבב עם הגזר ירקות שונים, או להחליפו בירק אחר, כמו קישוא, סלק או תפוח-אדמה.

ניתן להוסיף לקציצות עשבי תיבול (שמיר, פטרוזיליה, וכו').

את שיבולת השועל ניתן להחליף בנבט חיטה או בפירורי לחם.

מומלץ להגיש לצד יוגורט טבעוני או טחינה.

דרגו את המתכון:
guest
2 תגובות
Inline Feedbacks
View all comments
טל ש
טל ש
10 בינואר 2021 21:45

נראה מעולה. במה אפשר להחליף את חמאת הבוטנים? הבת שלי אלרגית. ומה זה שיבולת שועל דקה באנגלית? (חיה בחו״ל).
תודה מראש.

רוני פורסטנברג
מנהל/ת
רוני פורסטנברג
14 בינואר 2021 11:58
תגובה ל  טל ש

היי טל 🙂 לא ניסיתי בלי חמאת בוטנים, אבל לדעתי אפשר להחליף אותה עם טחינה/חמאת שקדים או עם כל חמאת אגוזים אחרת, זה כמובן ישפיע על הטעם, אבל אני חושבת שזה יהיה טעים בכל וריאציה.
לגבי שיבולת שועל דקה באנגלית – rolled oats.
בתאבון! נשמח לשמוע איך יצא 🙂

אולי יעניין אותך גם