25.10.2024

יום הפסטה הבינלאומי

פסטה היא כנראה אחת המנות הכי אהובות בעולם, ולפי עדויות היסטוריות אנשים נהנים ממנה כבר אלפי שנים. למרות שהיא מזוהה מאוד עם איטליה (וברומא אפילו הקדישו לה מוזיאון שלם), יתכן שמקורה הוא דווקא ב… סין. משנת 1995 מציינים את יום הפסטה הבינלאומי, שמהווה הזדמנות נהדרת להתנסות במתכוני פסטה מצוינים כמו אלה שבדף זה.

פסטה כמנה ראשונה

באיטליה נהוג לאכול פסטה בתור מנה ראשונה. בישראל ובאמריקה המנהג הזה פחות נפוץ, ומנות פסטה מככבות לרוב דווקא כמנות עיקריות. יום הפסטה הוא הזדמנות נהדרת להתנהג כמו איטלקים, ולהתחיל את הארוחה עם סלט פסטה מרענן, מנת טליאטלה קלילה או מרק מינסטרונה מחמם.

פסטה

סוגי הפסטה

ניתן לחלק את הפסטות לשני סוגים עיקריים: פסטות יבשות ופסטות טריות. פסטות יבשות הן כמעט תמיד טבעוניות. פסטות טריות, לעומת זאת, מכילות לרוב ביצים. לכן כשקונים פסטה טרייה או מזמינים מנת פסטה במסעדה, מומלץ לברר אם היא מכילה רכיבים מהחי.
ומה עם הצורה של הפסטה? פסטה מגיעה במאות צורות שונות: קצרות וארוכות, חלקות ומחוספסות, עבות ודקות. חלק מהשפים מאמינים שאפשר לשלב כמעט כל פסטה עם כמעט כל רוטב, בעוד אחרים חושבים שיש חשיבות רבה להתאמת הפסטה הנכונה לרוטב. כך או כך, אם יש לך ספק איזו צורת פסטה תתאים לרוטב שלך, מומלץ ללכת על פסטה פנה (הצינורות החלולים והקצרים) שמתאימה לכל סוגי הרטבים.

למתכוני פסטה נוספים >>

פסטה כמנה עיקרית

יש אינספור מנות פסטה טעימות ומשביעות שמתאימות כמנה עיקרית. אפשר לבחור ברוטב קלאסי כמו פטריות בשמנת טבעונית, ברוטב מיוחד ומסקרן כמו אבוקדו או בכל מה שביניהם…

מה הרוטב שלך?

רוטב הפסטה שפשוט אי אפשר בלעדיו הוא:

ניוקי

ניוקי מיוצר אמנם מתפוחי אדמה, ולא מחיטה, אבל בעיניי רבים הוא נחשב לסוג של פסטה. אנחנו לא רוצים לקחת צד בוויכוח, אבל חשבנו שיהיה פשוט לא פייר לא להציע לך את מתכוני הניוקי המעולים שלנו.
טיפ: הניוקי שנמכרים באריזת ואקום בטמפרטורת החדר הם לרוב טבעוניים.

פשטידות

לא חייבים לבשל פסטה בסיר עם מים רותחים! ניתן גם לאפות אותה בתנור בתור פשטידה או לזניה, ולתת לה לספוג טוב-טוב את הרוטב העשיר שסביבה.