אהבת את המתכון?
המתכון הזה הוא חלק מהמתכונים היומיים שיכולים להישלח אליך
חינם באתגר 22
פסטה מלנזנה
צוות אתר הצמחונות והטבעונות הישראלי
מתכון פשוט להכנה של פסטה מלנזה – עם מצרכים זולים, מנה משביעה מאוד והכי חשוב – טעימה במיוחד!
- רמת קושי
- קל
- זמן כולל
- שעה
- מנות
- 6 מנות
- מטבח
- איטלקי
מרכיבים
- 1 חציל
- 1 חב' ספגטי
- 1 בצל גדול
- 1 ראש שום
- שמן זית לטיגון
- 800 גרם עגבניות מרוסקות טריות או משימורים
- 1 כוס עלי בזיליקום קצוצים
- 1⁄2 כפית מלח
- 1⁄4 כפית פלפל שחור
הוראות הכנה
- חוצים את החציל ומניחים על נייר אפייה (עם החלק הפנימי של החציל כלפי מטה). דוקרים את החציל בכמה מקומות בעזרת מזלג וקולים אותו כחצי שעה בתנור שחומם מראש לחום בינוני (כ-200 מעלות).
- מצננים, מקלפים, וחותכים את בשר החציל לקוביות.
- בינתיים מבשלים את הספגטי בסיר מים, לפי הוראות היצרן, ומסננים.
- קוצצים את הבצל ופורסים את את שיני השום לפרוסות. מטגנים בשמן זית במחבת עמוקה.
- מוסיפים את קוביות החציל, ומערבבים. כשהירקות במחבת מוזהבים, מוסיפים את העגבניות, הבזיליקום והתבלינים ומערבבים.
- לאחר כחמש דקות מורידים מהאש. יוצקים רוטב על כל צלחת ספגטי ומגישים חם.
0 תגובות
אולי יעניין אותך גם
- רמת קושי
- קל
- זמן כולל
- 10 דקות
- מנות
- 3 מנות
- מטבח
- איטלקי
טליאטלה עם זוקיני ולימון
מתכון פשוט מאוד אך נהדר לפסטה מסוג טליאטלה עם זוקיני (זן של קישוא) ולימון.
- רמת קושי
- בינוני
- זמן כולל
- 55 דקות
- מטבח
- איטלקי
לזניה תרד ושבבי סויה
מתכון ללזניה שאמנם לוקחת מעט זמן אך תמיד שווה את ההשקעה.
- רמת קושי
- בינוני
- זמן כולל
- שעה ו-55 דקות
- מנות
- 6
- מטבח
- איטלקי
ניוקי תפוחי אדמה ברוטב עשבי תיבול
להכין ניוקי ביתי לוקח קצת זמן, אבל תחושת הסיפוק מהמנה היא אינסופית – וההבדל בטעם (לעומת ניוקי קנוי) הוא שמיים וארץ. המתכון הבא לניוקי תפוחי אדמה ברוטב עשבי תיבול לא ישאיר אתכם אדישים!