פסטה מלנזנה

פסטה מלנזנה

צוות אתר הצמחונות והטבעונות הישראלי

מתכון פשוט להכנה של פסטה מלנזה – עם מצרכים זולים, מנה משביעה מאוד והכי חשוב – טעימה במיוחד!

רמת קושי
קל
זמן כולל
שעה
מנות
6 מנות
מטבח
איטליה

מרכיבים

  • 1 חציל
  • 1 חב' ספגטי
  • 1 בצל גדול
  • 1 ראש שום
  • שמן זית לטיגון
  • 800 גרם עגבניות מרוסקות טריות או משימורים
  • 1 כוס עלי בזיליקום קצוצים
  • 12 כפית מלח
  • 14 כפית פלפל שחור

הוראות הכנה

  1. חוצים את החציל ומניחים על נייר אפייה (עם החלק הפנימי של החציל כלפי מטה). דוקרים את החציל בכמה מקומות בעזרת מזלג וקולים אותו כחצי שעה בתנור שחומם מראש לחום בינוני (כ-200 מעלות).
  2. מצננים, מקלפים, וחותכים את בשר החציל לקוביות.
  3. בינתיים מבשלים את הספגטי בסיר מים, לפי הוראות היצרן, ומסננים.
  4. קוצצים את הבצל ופורסים את את שיני השום לפרוסות. מטגנים בשמן זית במחבת עמוקה.
  5. מוסיפים את קוביות החציל, ומערבבים. כשהירקות במחבת מוזהבים, מוסיפים את העגבניות, הבזיליקום והתבלינים ומערבבים.
  6. לאחר כחמש דקות מורידים מהאש. יוצקים רוטב על כל צלחת ספגטי ומגישים חם.
דרגו את המתכון:

אולי יעניין אותך גם