ספגטי בירקות גינה

צוות אתר הצמחונות והטבעונות הישראלי

מתכון נהדר כשרוצים להכין פסטה עם רוטב קצת שונה ולהוסיף ירקות לארוחה.

רמת קושי
קל
זמן כולל
22 דקות
מנות
3 מנות

מרכיבים

  • 250 גרם ספגטי (חצי חבילה)
  • 2 כפות שמן זית
  • 12 בצל קצוץ
  • 1 שן שום כתושה
  • 1 פלפל אדום, חתוך לרצועות
  • 1 פלפל ירוק, חתוך לרצועות
  • 2 גזרים
  • 12 כוס אפונה
  • 14 כוס זיתים שחורים, קצוצים
  • 2 כפיות תערובת עשבי תיבול
  • מלח ופלפל לפי הטעם

הוראות הכנה

  1. מרתיחים מים בסיר גדול, מוסיפים את הספגטי ומבשלים כעשר דקות.
  2. בינתיים מחממים את השמן במחבת, מוסיפים את הבצל ואת השום עד שהבצל נעשה שקוף.
  3. מוסיפים את שאר הירקות, ומטגנים קלות תוך בחישה. הירקות צריכים להישאר פריכים למחצה ולשמור על צבעוניותם.
  4. מורידים מהאש, מתבלים בעשבי התיבול ובמלח ובפלפל לפי הטעם.
  5. מערבבים את הירקות עם הספגטי ומגישים חם.
דרגו את המתכון:

אולי יעניין אותך גם