טליאטלה עם זוקיני ולימון

טליאטלה עם זוקיני ולימון

צוות אתר הצמחונות והטבעונות הישראלי

מתכון פשוט מאוד אך נהדר לפסטה מסוג טליאטלה עם זוקיני (זן של קישוא) ולימון.

רמת קושי
קל
זמן כולל
10 דקות
מנות
3 מנות
מטבח
איטלקי

מרכיבים

  • 250 גרם פסטה מסוג טליאטלה
  • 3 שיני שום
  • 3 זוקיני
  • 4 כפות שמן זית
  • 1 לימון סחוט
  • קליפת לימון מגוררת
  • 1 חופן עלי בזיליקום
  • מלח ופלפל לפי הטעם

הוראות הכנה

  1. מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן.
  2. פורסים את השום ואת הזוקיני לפרוסות דקות ומטגנים בשמן זית עד להזהבה.
  3. מוסיפים את מיץ הלימון וקליפת הלימון ומערבבים.
  4. כשהפסטה מוכנה, מסננים ומוסיפים למחבת.
  5. קוצצים את הבזיליקום ומוסיפים למחבת, מתבלים במלח ופלפל ומערבבים.

טיפים

אפשר לשדרג את הרוטב עם מעט עלי תרד/ זיתים/ תחתיות ארטישוק פרוסות.

אם אין לכם טאליאטלה ניתן להשתמש בפסטה מסוג אחר.

דרגו את המתכון:

אולי יעניין אותך גם