בולונז עדשיםאוריון אנטהבולונז עדשיםאוריון אנטהבולונז עדשיםאוריון אנטהבולונז עדשיםאוריון אנטהבולונז עדשיםאוריון אנטה

בולונז עדשים

מתכון מדהים של בולונז עדשים, עשיר בחלבון, בברזל והכי חשוב – טעים מאוד! מומלץ להגיש ביחד עם פסטה וסלט קצוץ בצד.
רמת קושי
קל
זמן כולל
שעה
מנות
10 מנות
מטבח
איטליה

מרכיבים

  • 25 גרם פטריות שיטאקי מיובשות
  • 4 בצלים חתוכים לקוביות
  • 5 גזרים חתוכים לקוביות
  • 6 גבעולי סלרי חתוכים לקוביות
  • 8 שיני שום חתוכות לקוביות
  • כף וחצי טימין
  • כף וחצי רוזמרין
  • 100 גרם רסק עגבניות
  • מלח
  • 100 מ"ל יין אדום
  • 3 פחיות שימורים שלמות של עגבניות מרוסקות (400 גרם כל חבילה)
  • 6 עלי דפנה
  • 1 חבילה עדשים ירוקות (500 גרם)
  • שמרי בירה
  • פלפל שחור

הוראות הכנה

  1. מרתיחים 2 כוסות מים בקומקום. שמים את המים הרותחים בקערה עם הפטריות המיובשות ומשרים כ-20 דקות.
  2. מטגנים את הבצל, הגזר, הסלרי, השום, הטימין, הרוזמרין ורסק העגבניות כ-10 דקות עם מעט מלח.
  3. מוסיפים את היין ומביאים לרתיחה.
  4. מוסיפים את העגבניות המרוסקות, פחית אחת בכל פעם. לאחר שמוסיפים תוכן של כל פחית, מועכים את העגבניות עם כף הערבוב.
  5. מוסיפים את עלי הדפנה ומי הפטריות, ומביאים לרתיחה.
  6. חותכים את הפטריות (ללא ה'רגליים' שלהן) לרצועות עבות ומוסיפים לתבשיל.
  7. מוסיפים את העדשים לתבשיל, מוסיפים מים עד שהם מגיעים בערך ל-3 ס"מ מעל העדשים ומביאים לרתיחה. אם יש צורך, מוסיפים עוד מים.
  8. מבשלים עד שהעדשים רכות (כ-20 דקות).
  9. ברגע שהעדשים רכות מתבלים עם מלח, פלפל ושמרי בירה.

טיפים

מומלץ להגיש על מצע של פסטה.

דרגו את המתכון:
guest
0 תגובות
Inline Feedbacks
View all comments

אולי יעניין אותך גם