אהבת את המתכון שלנו?
יש לנו עוד המון מתכונים מדהימים וטיפים לבישול קל, בריא והכי חשוב – טעים, חינם באתגר 22.
דאל עדשים כתומות
מנה מיוחדת ומפתיעה של דאל עדשים כתומות – נזיד עדשים הודי טעים, עשיר בברזל ובחלבון ומצוין לאנשים שרוצים להימנע מכאבי בטן אחרי האוכל. תהליך ההכנה פשוט להפליא, וזאת מנה שמומלצת במיוחד לחובבי אוכל הודי ובכלל…
- רמת קושי
- קל
- זמן כולל
- 30 דקות
- מטבח
- הודי
מרכיבים
- 1 כוס עדשים כתומות
- 2 בצלים גדולים
- 4 שיני שום
- שמן לטיגון
- 2 כוסות עגבניות מרוסקות
- 3 כפיות קארי
- 1⁄2 כפית מלח
- 3 חופנים של כוסברה קצוצה
הוראות הכנה
- מבשלים את העדשים בסיר מכוסה עם 2 כוסות מים רותחים כ-20 דקות, עד שהעדשים רכות מאוד ומתחילות להתפורר.
- בינתיים קוצצים את הבצל והשום, מחממים מעט שמן במחבת, ומטגנים עד להזהבה.
- מוסיפים למחבת את העגבניות המרוסקות, הקארי, המלח והכוסברה, מערבבים היטב ומבשלים כשתי דקות.
- מוסיפים את תערובת העגבניות לסיר עם העדשים, ומערבבים היטב.
- מורידים מהאש מגישים חם.
80 תגובות
תגובות מובילות
אולי יעניין אותך גם
- רמת קושי
- קל
- זמן כולל
- 35 דקות
- מנות
- 4 מנות
מרק עדשים כתומות
מתכון מדהים ופשוט למרק עדשים כתומות טעים ומחמם שכל המשפחה תאהב. מרק עדשים מהווה ארוחה משביעה ומהירה בזיל הזול. מרק מעולה לאנשים הסובלים מכאבי בטן אחרי האוכל, ולאלו הרוצים לנסות לשלב קטניות בתפריט שלהם. רוצים עוד מתכונים? הירשמו חינם לאתגר 22.
- רמת קושי
- קל
- זמן כולל
- 50 דקות
- מנות
- 4 מנות
- מטבח
- ים תיכוני
מג'דרה
מג'דרה היא תבשיל ים תיכוני של אורז, עדשים ובצל מטוגן. מג'דרה פשוטה להכנה, טעימה מאוד, ועשירה בערכים תזונתיים. שילוב הדגנים והקטניות יוצר חלבון מלא בריא מהצומח.
- רמת קושי
- קל
- זמן כולל
- 45 דקות
- מנות
- 3-4 מנות
- מטבח
- יווני
ממרח עדשים כתומות בהשראה יוונית
ממרח עדשים כתומות מנצח: טעים, בריא, מהיר הכנה, זול, והכי חשוב – צריך לשטוף רק סיר אחד עבורו.
חברה שביקרה לאחרונה ביוון גילתה לי את סודו של ממרח הפאבה (Fava) – הגרסה היוונית לחומוס המזרח תיכוני. פאבה, למקרה שתהיתם, זה בכלל פול בלטינית, אך היוונים מכינים את הממרח הזה מאפונה צהובה. במקור מכינים את הממרח מזן קטניה ייחודי בשם Lathyrus Clymenum, שניתן לגדל באופן כמעט בלעדי באי סנטוריני, ככל הנראה בזכות התנאים הייחודיים שם (שילוב בין האפר הוולקני מהר הגעש שבאי, האקלים וסוג האדמה). בשל כך המחיר של הקטניה המיוחדת הזאת גבוה במיוחד, ולכן היוונים בדרך-כלל מחליפים אותה באפונה הצהובה.
החלטתי לנסות להכין את הממרח מעדשים כתומות, שהן זולות וזמינות יותר מאפונה צהובה. הממרח יצא כל-כך מוצלח וקל להכנה, שרציתי לחלוק אותו עם שאר העולם. אחד הדברים הנחמדים בממרח עדשים כתומות הוא שדרוש עבורו סיר אחד בלבד, ולא צריך שום בלנדר או מעבד מזון. אז למי ששונא לשטוף כלים (שמעתי שיש אנשים כאלו), זה ממרח אידיאלי. האתגר היחיד בהכנת הממרח הוא לשמור על מרקם סמיך אך לא לשרוף את התחתית. לכן מומלץ להישאר במטבח, לערבב ולהוסיף מים בעת הצורך (רק מעט, כדי שהממרח לא יהפוך למרק).