דאל עדשים כתומות

מנה מיוחדת ומפתיעה של דאל עדשים כתומות – נזיד עדשים הודי טעים, עשיר בברזל ובחלבון ומצוין לאנשים שרוצים להימנע מכאבי בטן אחרי האוכל. תהליך ההכנה פשוט להפליא, וזאת מנה שמומלצת במיוחד לחובבי אוכל הודי ובכלל…
רמת קושי
קל
זמן כולל
30 דקות
מטבח
הודי

מרכיבים

  • 1 כוס עדשים כתומות
  • 2 בצלים גדולים
  • 4 שיני שום
  • שמן לטיגון
  • 2 כוסות עגבניות מרוסקות
  • 3 כפיות קארי
  • 12 כפית מלח
  • 3 חופנים של כוסברה קצוצה

הוראות הכנה

  1. מבשלים את העדשים בסיר מכוסה עם 2 כוסות מים רותחים כ-20 דקות, עד שהעדשים רכות מאוד ומתחילות להתפורר.
  2. בינתיים קוצצים את הבצל והשום, מחממים מעט שמן במחבת, ומטגנים עד להזהבה.
  3. מוסיפים למחבת את העגבניות המרוסקות, הקארי, המלח והכוסברה, מערבבים היטב ומבשלים כשתי דקות.
  4. מוסיפים את תערובת העגבניות לסיר עם העדשים, ומערבבים היטב.
  5. מורידים מהאש מגישים חם.
דרגו את המתכון:
guest
37 תגובות
Inline Feedbacks
View all comments
אפרת
אפרת
5 בנובמבר 2020 15:56

ממש טעים, מאז שהכנתי את המתכון לראשונה, אני מכינה אותו אחת לשבוע!

ת'יאה
ת'יאה
15 בנובמבר 2020 23:52

הכנתי, יצא ממש טעים כמו במסעדה!

רוני פורסטנברג
מנהל/ת
רוני פורסטנברג
16 בנובמבר 2020 14:20
תגובה ל  ת'יאה

איזה כיף לשמוע! שמחים שאהבת 🙂

עינב
עינב
23 בנובמבר 2020 14:39

הכנתי יצא נהדר ומאוד פשוט להכנה.תודה

רוני פורסטנברג
מנהל/ת
רוני פורסטנברג
26 בנובמבר 2020 14:27
תגובה ל  עינב

היי עינב, איזה יופי 🙂 כיף שאהבת!

ענת
ענת
26 בנובמבר 2020 9:43

הכנתי עכשיו את התבשיל ויצא לי ממש דליל, כמו מרק- מה פיספסתי?

רוני פורסטנברג
מנהל/ת
רוני פורסטנברג
26 בנובמבר 2020 14:31
תגובה ל  ענת

היי ענת, השתמשת ביחס של שתי כוסות מים לכוס אחת של עדשים כתומות?

אור
אור
4 בדצמבר 2020 12:26

השתמשתי בעדשים מושרות והן פשוט לא מתבשלות… נשארות קשות גם אחרי חצי שעה בישול. טוב, הוספתי בי קרבון.. :/

רוני פורסטנברג
מנהל/ת
רוני פורסטנברג
8 בדצמבר 2020 16:40
תגובה ל  אור

היי אור, ממש מוזר! אף פעם לא קרה לי עם עדשים כתומות. באיזה עדשים השתמשת?

עמית
עמית
5 בדצמבר 2020 7:49

שלום,
אם משתמשים במחית קארי צהובה במקום באבקה, כמה כפיות צריך לשים?

רוני פורסטנברג
מנהל/ת
רוני פורסטנברג
8 בדצמבר 2020 16:41
תגובה ל  עמית

היי עמית, פחות או יותר אותה כמות.כדאי לשים בשלבים ולטעום כדי שלא יצא חריף מידי. בתאבון! 🙂

סתיו
סתיו
17 בדצמבר 2020 10:29

לא צריך להוסיף מים ?

רוני פורסטנברג
מנהל/ת
רוני פורסטנברג
17 בדצמבר 2020 11:39
תגובה ל  סתיו

היי סתיו, יש מים רק בשלב הכנת העדשים. אחר כך אין צורך במים 🙂 בתאבון!

זיו
זיו
21 בדצמבר 2020 22:25

האם הכוונה לעגבניות מרוסקות משימורים? ובאיזה שמן להשתמש? תודה

רוני פורסטנברג
מנהל/ת
רוני פורסטנברג
22 בדצמבר 2020 13:51
תגובה ל  זיו

היי זיו, כן 🙂 אפשר להשתמש בעגבניות מרוסקות משימורים. בקשר לשמן – הכוונה לשמן קנולה. בתאבון!

שרון כהן
שרון כהן
25 בדצמבר 2020 11:52

מה זה אומר עגבניות מרוסקות? חתוכות לקוביות?

רוני פורסטנברג
מנהל/ת
רוני פורסטנברג
25 בדצמבר 2020 12:21
תגובה ל  שרון כהן

היי שרון, הכוונה לשימורים של עגבניות מרוסקות 🙂 בתאבון!

שרון כהן
שרון כהן
25 בדצמבר 2020 12:27

עשיתי כבר עם עגבניות טריות חתוכות עוד מעט אספר לך איך יצא, בינתיים זה נראה מעולה 🙂

רוני פורסטנברג
מנהל/ת
רוני פורסטנברג
25 בדצמבר 2020 12:29
תגובה ל  שרון כהן

איזה יופי! מחכה לשמוע 🙂

שרון כהן
שרון כהן
25 בדצמבר 2020 12:42
תגובה ל  שרון כהן

מעולה מעולה

רוני פורסטנברג
מנהל/ת
רוני פורסטנברג
27 בדצמבר 2020 12:20
תגובה ל  שרון כהן

מהמם 🙂 תודה על העדכון!

הגר
הגר
8 בינואר 2021 9:49

יש מצב שהמתכון מתאים ל2 כוסות עדשים ולא ל1?
עשיתי השוואה למתכונים אחרים ונראה שכן

רוני פורסטנברג
מנהל/ת
רוני פורסטנברג
8 בינואר 2021 13:28
תגובה ל  הגר

היי הגר, דאל עדשים זו מנה מאוד עשירה. עדשים טעימות גם כשהן בתיבול עדין יותר, אז אם את אוהבת תיבול יותר עדין את יכולה להוסיף עוד עדשים. בתאבון! 🙂

אלון
אלון
25 בינואר 2021 11:14

היי. בתור אדם שהוא לא טבעוני או צמחוני, אני מרוצה מאוד מהתוצאה והייתי מכין את המתכון עוד פעם אבל המלצה, להוסיף קצת מיץ לימון למתכון, זה משפר אותו פלאים.

רוני פורסטנברג
מנהל/ת
רוני פורסטנברג
25 בינואר 2021 19:38
תגובה ל  אלון

היי אלון, איזה כיף שאהבת! ותודה על ההצעה, נשמע כמו תוספת מעולה באמת 🙂

נחמני
נחמני
28 בינואר 2021 19:06

היי.
התמונה נראתה מעולה ואז הכנתי. רצית כמות גדולה לכבוד שבת אז הכנתי 2 כוסות עדשים והכפלתי בהתאם. משום מה בעלי אמר שאין טעם. ושמתי כפית מלח…. לא הכי רוצה להוסיף עוד מלח מטעמי בריאות. ממליצה על משהו אחר?

רוני פורסטנברג
מנהל/ת
רוני פורסטנברג
29 בינואר 2021 14:32
תגובה ל  נחמני

היי 🙂 את יכולה להוסיף אולי עוד אבקת קארי. יכול להיות שאבקת הקארי שלך קצת התיישנה? הטעם של תבלינים פשוט נחלש עם הזמן. בתאבון!

אסיה
אסיה
2 בפברואר 2021 13:17

כשאת אומרת קארי הכוונה לתבלין?

רוני פורסטנברג
מנהל/ת
רוני פורסטנברג
2 בפברואר 2021 16:42
תגובה ל  אסיה

היי אסיה, כן 🙂 הכוונה לתבלין, למרות שאפשר להשתמש במחית קארי במקום, רק כדאי לשים בשלבים ולטעום כדי שלא יצא חריף מידי. בתאבון!

סבטה
סבטה
3 בפברואר 2021 22:28

פעם ראשונה מכינה ויצא מעולה!!
(הוספתי גם בזיליקום ופפריקה חריפה)
תודה על המתכון!!

רוני פורסטנברג
מנהל/ת
רוני פורסטנברג
7 בפברואר 2021 11:49
תגובה ל  סבטה

איזה כיף לשמוע 🙂 שמחה שאהבת!

סתיו
סתיו
10 במרץ 2021 12:11

יש אפשרות להחליף את הכוסברה בפטרוזיליה ?

נערך לאחרונה לפני 1 חודש על ידי סתיו
רוני פורסטנברג
מנהל/ת
רוני פורסטנברג
14 במרץ 2021 11:47
תגובה ל  סתיו

היי סתיו, כן 🙂 זה ישנה קצת את הטעם אבל עדיין יהיה טעים. אפשר גם פשוט לוותר על הכוסברה אם מעדיפה. בתאבון!

Ofira Sweeden
Ofira Sweeden
16 במרץ 2021 8:59

על איזה מחית קארי שניתן לרכוש בסופרים את ממליצה?

רוני פורסטנברג
מנהל/ת
רוני פורסטנברג
22 במרץ 2021 12:27
תגובה ל  Ofira Sweeden

היי אופירה, במתכון הכוונה היא לאבקת קארי, אבל זה כמובן יהיה טעים גם עם מחית. אם המחית חריפה כדאי להתחיל בחצי כפית או כפית ולהוסיף לפי הטעם.
לרוב אין הרבה מבחר אז תקני מה שיש. מהניסיון שלי כל מחית קארי שקניתי בסופר הייתה טעימה. רק צריך לוודא שהמחית טבעונית, ואני ממליצה לבחור את האופציה הכי פחות חריפה. אם אוהבים חריף תמיד אפשר להוסיף אחר כך.
לtaste of asia יש קארי צהוב טעים ולא חריף. בתאבון!

ביט
ביט
20 במרץ 2021 16:47

דייי בדיוק ככה אני מכינה! השבוע דווקא שדרגתי, החלטתי להוסיף גזר קטן מגורד ומעט חלב קוקוס(100% נוזל קוקוס) עושה את התבשיל קצת יותר סמיך וטעים רצח!!! וואלה זה מתכון מומלץ ביותר!!!!

רוני פורסטנברג
מנהל/ת
רוני פורסטנברג
21 במרץ 2021 12:55
תגובה ל  ביט

נשמע מעולה! כיף שאהבת 🙂 בתאבון!

אולי יעניין אותך גם

רמת קושי
קל
זמן כולל
35 דקות
מנות
4 מנות
רמת קושי
קל
זמן כולל
45 דקות
מנות
3-4 מנות
מטבח
יווני