דאל עדשים כתומות

מנה מיוחדת ומפתיעה של דאל עדשים כתומות – נזיד עדשים הודי טעים, עשיר בברזל ובחלבון ומצוין לאנשים שרוצים להימנע מכאבי בטן אחרי האוכל. תהליך ההכנה פשוט להפליא, וזאת מנה שמומלצת במיוחד לחובבי אוכל הודי ובכלל…
רמת קושי
קל
זמן כולל
30 דקות
מטבח
הודי

מרכיבים

  • 1 כוס עדשים כתומות
  • 2 בצלים גדולים
  • 4 שיני שום
  • שמן לטיגון
  • 2 כוסות עגבניות מרוסקות
  • 3 כפיות קארי
  • 12 כפית מלח
  • 3 חופנים של כוסברה קצוצה

הוראות הכנה

  1. מבשלים את העדשים בסיר מכוסה עם 2 כוסות מים רותחים כ-20 דקות, עד שהעדשים רכות מאוד ומתחילות להתפורר.
  2. בינתיים קוצצים את הבצל והשום, מחממים מעט שמן במחבת, ומטגנים עד להזהבה.
  3. מוסיפים למחבת את העגבניות המרוסקות, הקארי, המלח והכוסברה, מערבבים היטב ומבשלים כשתי דקות.
  4. מוסיפים את תערובת העגבניות לסיר עם העדשים, ומערבבים היטב.
  5. מורידים מהאש מגישים חם.
דרגו את המתכון:
1154 דירוגים, 4 מתוך 5
guest
165 תגובות
תגובות מובילות
תגובות חדשות תגובות קודמות
Inline Feedbacks
View all comments

אולי יעניין אותך גם

רמת קושי
קל
זמן כולל
35 דקות
מנות
4 מנות
מרק עדשים כתומות סמיך וטעים
רמת קושי
קל
זמן כולל
45 דקות
מנות
3-4 מנות
מטבח
יווני
ממרח עדשים כתומות בקערה עם קרקרים