אהבת את המתכון שלנו?
יש לנו עוד המון מתכונים מדהימים וטיפים לבישול קל, בריא והכי חשוב – טעים, חינם באתגר 22.
דאל עדשים כתומות
צוות אתר הצמחונות והטבעונות הישראלי
מנה מיוחדת ומפתיעה של דאל עדשים כתומות – נזיד עדשים הודי טעים, עשיר בברזל ובחלבון ומצוין לאנשים שרוצים להימנע מכאבי בטן אחרי האוכל. תהליך ההכנה פשוט להפליא, וזאת מנה שמומלצת במיוחד לחובבי אוכל הודי ובכלל…
- רמת קושי
- קל
- זמן כולל
- 30 דקות
- מטבח
- הודי
מרכיבים
- 1 כוס עדשים כתומות
- 2 בצלים גדולים
- 4 שיני שום
- שמן לטיגון
- 2 כוסות עגבניות מרוסקות
- 3 כפיות קארי
- 1⁄2 כפית מלח
- 3 חופנים של כוסברה קצוצה
הוראות הכנה
- מבשלים את העדשים בסיר מכוסה עם 2 כוסות מים רותחים כ-20 דקות, עד שהעדשים רכות מאוד ומתחילות להתפורר.
- בינתיים קוצצים את הבצל והשום, מחממים מעט שמן במחבת, ומטגנים עד להזהבה.
- מוסיפים למחבת את העגבניות המרוסקות, הקארי, המלח והכוסברה, מערבבים היטב ומבשלים כשתי דקות.
- מוסיפים את תערובת העגבניות לסיר עם העדשים, ומערבבים היטב.
- מורידים מהאש מגישים חם.
165 תגובות
תגובות מובילות
אולי יעניין אותך גם
- רמת קושי
- קל
- זמן כולל
- 35 דקות
- מנות
- 4 מנות
מרק עדשים כתומות
מתכון מדהים ופשוט למרק עדשים כתומות טעים ומחמם שכל המשפחה תאהב. מרק עדשים מהווה ארוחה משביעה ומהירה בזיל הזול. מרק מעולה לאנשים הסובלים מכאבי בטן אחרי האוכל, ולאלו הרוצים לנסות לשלב קטניות בתפריט שלהם. רוצים עוד מתכונים? הירשמו חינם לאתגר 22.
- רמת קושי
- קל
- זמן כולל
- 50 דקות
- מנות
- 4 מנות
- מטבח
- ים תיכוני
מג'דרה
מג'דרה היא תבשיל ים תיכוני של אורז, עדשים ובצל מטוגן. מג'דרה פשוטה להכנה, טעימה מאוד, ועשירה בערכים תזונתיים. השילוב בין העדשים לדגנים יוצר ארוחה עשירה ומאוזנת עם הרבה חלבון בריא מהצומח.
- רמת קושי
- קל
- זמן כולל
- 45 דקות
- מנות
- 3-4 מנות
- מטבח
- יווני
ממרח עדשים כתומות בהשראה יוונית
ממרח עדשים כתומות מנצח: טעים, בריא, מהיר הכנה, זול, והכי חשוב – צריך לשטוף רק סיר אחד עבורו. חברה שביקרה לאחרונה ביוון גילתה לי את סודו של ממרח הפאבה (Fava) – הגרסה היוונית לחומוס המזרח תיכוני. פאבה, למקרה שתהיתם, זה בכלל פול בלטינית, אך היוונים מכינים את הממרח הזה מאפונה צהובה. במקור מכ…