דאל עדשים כתומות

צוות אתר הצמחונות והטבעונות הישראלי
מנה מיוחדת ומפתיעה של דאל עדשים כתומות – נזיד עדשים הודי טעים, עשיר בברזל ובחלבון ומצוין לאנשים שרוצים להימנע מכאבי בטן אחרי האוכל. תהליך ההכנה פשוט להפליא, וזאת מנה שמומלצת במיוחד לחובבי אוכל הודי ובכלל…
רמת קושי
קל
זמן כולל
30 דקות
מטבח
הודי

מרכיבים

  • 1 כוס עדשים כתומות
  • 2 בצלים גדולים
  • 4 שיני שום
  • שמן לטיגון
  • 2 כוסות עגבניות מרוסקות
  • 3 כפיות קארי
  • 12 כפית מלח
  • 3 חופנים של כוסברה קצוצה

הוראות הכנה

  1. מבשלים את העדשים בסיר מכוסה עם 2 כוסות מים רותחים כ-20 דקות, עד שהעדשים רכות מאוד ומתחילות להתפורר.
  2. בינתיים קוצצים את הבצל והשום, מחממים מעט שמן במחבת, ומטגנים עד להזהבה.
  3. מוסיפים למחבת את העגבניות המרוסקות, הקארי, המלח והכוסברה, מערבבים היטב ומבשלים כשתי דקות.
  4. מוסיפים את תערובת העגבניות לסיר עם העדשים, ומערבבים היטב.
  5. מורידים מהאש מגישים חם.
דרגו את המתכון:
guest
7 תגובות
Inline Feedbacks
View all comments
אפרת
אפרת
5 בנובמבר 2020 15:56

ממש טעים, מאז שהכנתי את המתכון לראשונה, אני מכינה אותו אחת לשבוע!

ת'יאה
ת'יאה
15 בנובמבר 2020 23:52

הכנתי, יצא ממש טעים כמו במסעדה!

רוני פורסטנברג
מנהל/ת
רוני פורסטנברג
16 בנובמבר 2020 14:20
תגובה ל  ת'יאה

איזה כיף לשמוע! שמחים שאהבת 🙂

עינב
עינב
23 בנובמבר 2020 14:39

הכנתי יצא נהדר ומאוד פשוט להכנה.תודה

רוני פורסטנברג
מנהל/ת
רוני פורסטנברג
26 בנובמבר 2020 14:27
תגובה ל  עינב

היי עינב, איזה יופי 🙂 כיף שאהבת!

ענת
ענת
26 בנובמבר 2020 9:43

הכנתי עכשיו את התבשיל ויצא לי ממש דליל, כמו מרק- מה פיספסתי?

רוני פורסטנברג
מנהל/ת
רוני פורסטנברג
26 בנובמבר 2020 14:31
תגובה ל  ענת

היי ענת, השתמשת ביחס של שתי כוסות מים לכוס אחת של עדשים כתומות?

אולי יעניין אותך גם

רמת קושי
קל
זמן כולל
35 דקות
מנות
4 מנות
רמת קושי
קל
זמן כולל
45 דקות
מנות
3-4 מנות
מטבח
יווני