דאל עדשים כתומות

566
צוות אתר הצמחונות והטבעונות הישראלי
מנה מיוחדת ומפתיעה של דאל עדשים כתומות – נזיד עדשים הודי טעים, עשיר בברזל ובחלבון ומצוין לאנשים שרוצים להימנע מכאבי בטן אחרי האוכל. תהליך ההכנה פשוט להפליא, וזאת מנה שמומלצת במיוחד לחובבי אוכל הודי ובכלל…
רמת קושי
קל
זמן כולל
30 דקות
מטבח
הודי

מרכיבים

  • 1 כוס עדשים כתומות
  • 2 בצלים גדולים
  • 4 שיני שום
  • שמן לטיגון
  • 2 כוסות עגבניות מרוסקות
  • 3 כפיות קארי
  • 12 כפית מלח
  • 3 חופנים של כוסברה קצוצה

הוראות הכנה

  1. מבשלים את העדשים בסיר מכוסה עם 2 כוסות מים רותחים כ-20 דקות, עד שהעדשים רכות מאוד ומתחילות להתפורר.
  2. בינתיים קוצצים את הבצל והשום, מחממים מעט שמן במחבת, ומטגנים עד להזהבה.
  3. מוסיפים למחבת את העגבניות המרוסקות, הקארי, המלח והכוסברה, מערבבים היטב ומבשלים כשתי דקות.
  4. מוסיפים את תערובת העגבניות לסיר עם העדשים, ומערבבים היטב.
  5. מורידים מהאש מגישים חם.

אולי יעניין אותך גם

רמת קושי
קל
זמן כולל
35 דקות
מנות
4 מנות
רמת קושי
קל
זמן כולל
45 דקות
מנות
3-4 מנות
מטבח
יווני