
אהבת את המתכון?
המתכון הזה הוא חלק מהמתכונים היומיים שיכולים להישלח אליך
חינם באתגר 22
את הכוסברה אפשר להחליף בפטרוזיליה.
במקום כורכום, ניתן להשתמש בכמון.
ניתן להוריד את כמות המים בבישול העדשים ל-3 כוסות ולהגיש כתבשיל על מצע אורז או דגן אחר.
למתכוני מרקים טעימים ומחממים נוספים.
אהבת את המתכון?
המתכון הזה הוא חלק מהמתכונים היומיים שיכולים להישלח אליך
חינם באתגר 22
יצא לי ממש טעים, המרק חוסל, לא שמתי קארי כי לא היה לי 🙂 תודה רבה
איזה כיף לשמוע! 🙂
מרק ממש מוצלח! מאד קל להכין. הוספתי עוד תבלינים בסוף אסל זה עניין של טעם. שמתי פטרוזיליה כי לא היה לי כוסברה.
מרק מדהים! תודה
שמחים שאהבת! 🙂
הקצף …!מה עושים עם הקצף מהעדשים הכתומות?כתבת שאפשר להוסיף אבל הקצף מייאש
היי דורית, כדאי לבשל את העדשים בסיר גדול כדי שהסיר לא יגלוש. את הקצף אפשר להסיר בעזרת כף, או שאפשר להשאיר אותו והוא יעלם אחרי כמה דקות. שטיפה של העדשים, או השרייה של חצי שעה לפני הבישול יכולים גם להפחית את היווצרות הקצף 🙂 בתאבון!
מה בקשר למלח ?
היי דורית, את המלח מוסיפים בסעיף 2 ביחד עם שאר התבלינים (ככפית מלח). בתאבון!
תגידו.. המרק מוכן אחרי 15 דק בישול? הכנתי בדיוק לפי ההוראות ולא מרגיש לי שהיה מספיק זמן על האש..
היי רונית, המרק מוכן אחרי 15 דקות בישול בגלל שכל המרכיבים שלו כבר מוכנים. אפשר אבל לתת לו עוד קצת זמן על האש אם רוצים, זה רק ישפר את הטעמים 🙂 בתאבון!
טעים מאוד. תודה רבה
שמחים שאהבת! 🙂
יוצא מעולה כל פעם מחדש!! אני מוסיפה עוד חצי כוס של עדשים ירוקות ולפעמים גם גזר. יוצא מושלם 🙂 תודה!
איזה כיף שאהבת, התוספות נשמעות מעולות 🙂
ממליץ לעשות יחס של 1:4 מים:עדשים, יוצא בעיני בסמיכות האידיאלית. בנוסף, ממליץ לקצוץ את הכוסברה ולהוסיף ברגע האחרון (כשהמרק רותח), ולתת לה ממש דקה-שתיים של בישול. ככה הארומה נשארת.
בכל מקרה – מרק מטריף שמתחסל כל פעם מחדש.