מומלץ אתגר 22
מרק עדשים כתומות סמיך וטעיםסיגל בן-דוד

מרק עדשים כתומות

מתכון מדהים ופשוט למרק עדשים כתומות טעים ומחמם שכל המשפחה תאהב. מרק עדשים מהווה ארוחה משביעה ומהירה בזיל הזול. מרק מעולה לאנשים הסובלים מכאבי בטן אחרי האוכל, ולאלו הרוצים לנסות לשלב קטניות בתפריט שלהם. רוצים עוד מתכונים? הירשמו חינם לאתגר 22.
רמת קושי
קל
זמן כולל
35 דקות
מנות
4 מנות

מרכיבים

  • 1 כוס עדשים כתומות
  • 5 כוסות מים
  • 1 בצל גדול
  • 1 עגבנייה גדולה
  • מעט שמן לטיגון
  • 1 כפית (או לפי הטעם) מלח
  • 1 כפית פפריקה מתוקה
  • 1 כפית אבקת קארי
  • 12 כפית כורכום
  • 14 כפית פלפל שחור
  • 12 כוס עלי כוסברה קצוצים
  • 3 שיני שום כתושות
  • מיץ מלימון אחד (אופציונאלי)

הוראות הכנה

  1. מבשלים את העדשים בסיר מכוסה עם 5 כוסות מים עד לרתיחה. מנמיכים את האש ומבשלים 15 דקות נוספות.
  2. בינתיים קוצצים את הבצל ואת העגבנייה ומטגנים במחבת עם התבלינים תוך כדי ערבוב כ-5 דקות.
  3. יוצקים את התערובת שבמחבת לסיר, מוסיפים את הכוסברה, השום ומיץ הלימון ומערבבים.

הצעות גיוון

את הכוסברה אפשר להחליף בפטרוזיליה.

במקום כורכום, ניתן להשתמש בכמון.

ניתן להוריד את כמות המים בבישול העדשים ל-3 כוסות ולהגיש כתבשיל על מצע אורז או דגן אחר.

למתכוני מרקים טעימים ומחממים נוספים.

דרגו את המתכון:
guest
16 תגובות
Inline Feedbacks
View all comments
קרן
קרן
9 בנובמבר 2020 9:00

יצא לי ממש טעים, המרק חוסל, לא שמתי קארי כי לא היה לי 🙂 תודה רבה

רוני פורסטנברג
מנהל/ת
רוני פורסטנברג
15 בנובמבר 2020 12:59
תגובה ל  קרן

איזה כיף לשמוע! 🙂

אפרת
אפרת
25 בנובמבר 2020 22:14

מרק ממש מוצלח! מאד קל להכין. הוספתי עוד תבלינים בסוף אסל זה עניין של טעם. שמתי פטרוזיליה כי לא היה לי כוסברה.

Siggy
Siggy
6 בדצמבר 2020 19:14

מרק מדהים! תודה

רוני פורסטנברג
מנהל/ת
רוני פורסטנברג
7 בדצמבר 2020 14:23
תגובה ל  Siggy

שמחים שאהבת! 🙂

דורית
דורית
11 בדצמבר 2020 14:49

הקצף …!מה עושים עם הקצף מהעדשים הכתומות?כתבת שאפשר להוסיף אבל הקצף מייאש

רוני פורסטנברג
מנהל/ת
רוני פורסטנברג
30 בדצמבר 2020 17:42
תגובה ל  דורית

היי דורית, כדאי לבשל את העדשים בסיר גדול כדי שהסיר לא יגלוש. את הקצף אפשר להסיר בעזרת כף, או שאפשר להשאיר אותו והוא יעלם אחרי כמה דקות. שטיפה של העדשים, או השרייה של חצי שעה לפני הבישול יכולים גם להפחית את היווצרות הקצף 🙂 בתאבון!

דורית
דורית
23 בדצמבר 2020 16:16

מה בקשר למלח ?

רוני פורסטנברג
מנהל/ת
רוני פורסטנברג
24 בדצמבר 2020 13:04
תגובה ל  דורית

היי דורית, את המלח מוסיפים בסעיף 2 ביחד עם שאר התבלינים (ככפית מלח). בתאבון!

Ronit Zweig
Ronit Zweig
2 בינואר 2021 17:43

תגידו.. המרק מוכן אחרי 15 דק בישול? הכנתי בדיוק לפי ההוראות ולא מרגיש לי שהיה מספיק זמן על האש..

רוני פורסטנברג
מנהל/ת
רוני פורסטנברג
3 בינואר 2021 11:03
תגובה ל  Ronit Zweig

היי רונית, המרק מוכן אחרי 15 דקות בישול בגלל שכל המרכיבים שלו כבר מוכנים. אפשר אבל לתת לו עוד קצת זמן על האש אם רוצים, זה רק ישפר את הטעמים 🙂 בתאבון!

איציק עובדיה
איציק עובדיה
23 בינואר 2021 13:56

טעים מאוד. תודה רבה

רוני פורסטנברג
מנהל/ת
רוני פורסטנברג
24 בינואר 2021 13:40

שמחים שאהבת! 🙂

הילה
הילה
28 בינואר 2021 14:55

יוצא מעולה כל פעם מחדש!! אני מוסיפה עוד חצי כוס של עדשים ירוקות ולפעמים גם גזר. יוצא מושלם 🙂 תודה!

רוני פורסטנברג
מנהל/ת
רוני פורסטנברג
29 בינואר 2021 12:06
תגובה ל  הילה

איזה כיף שאהבת, התוספות נשמעות מעולות 🙂

אין על המרק הזה
אין על המרק הזה
8 בפברואר 2021 9:05

ממליץ לעשות יחס של 1:4 מים:עדשים, יוצא בעיני בסמיכות האידיאלית. בנוסף, ממליץ לקצוץ את הכוסברה ולהוסיף ברגע האחרון (כשהמרק רותח), ולתת לה ממש דקה-שתיים של בישול. ככה הארומה נשארת.
בכל מקרה – מרק מטריף שמתחסל כל פעם מחדש.

אולי יעניין אותך גם