ממרח עדשים כתומותראובן אילת

ממרח עדשים כתומות

צוות אתר הצמחונות והטבעונות הישראלי

מתכון לממרח עדשים כתומות קליל ובריא! גיוון מעולה לממרח החומוס המוכר ומנה טעימה בפני עצמה!

רמת קושי
קל
זמן כולל
20 דקות
מנות
500 גרם

מרכיבים

  • 1 כוס עדשים כתומות
  • 3 כוסות מים רותחים
  • 1 שיני שום
  • 1 לימון
  • 2-3 כפות שמן זית
  • 12 כפית מלח
  • מעט פלפל שחור

הוראות הכנה

  1. מבשלים את העדשים במים הרותחים כ-15 דקות בסיר מכוסה, עד שהעדשים מתרככות והמים נספגים.
  2. מסננים את העדשים המבושלות וטוחנים עם שאר הרכיבים.
  3. מצננים ומגישים.

טיפים והצעות שדרוג

אם אין בלנדר, אפשר לכתוש את השום, לסחוט את הלימון ולהוסיף אותם לעדשים.אחר כך, מתבלים במלח ובפלפל שחור, מערבבים ומצננים.

מומלץ להוסיף לממרח גם עלים ירוקים קצוצים דק, כמו: פטרוזיליה, כוסברה, בזיליקום, נענע, סלרי.

אפשר להוסיף לממרח גם בצל מטוגן או ירקות אחרים שטוגנו במחבת.

אפשר להוסיף לממרח עגבניה טריה שרוסקה בבלנדר.

בדומה לחומוס, ניתן להוסיף לממרח העדשים טחינה (במידה ומשתמשים בטחינה גולמית יש להוסיף עוד לימון, מלח ומים לדילול), כמון ועשבי תיבול שאוהבים (כמו פטרוזיליה, כוסברה, בצל ירוק וכו'…)

דרגו את המתכון:
guest
0 תגובות
Inline Feedbacks
View all comments

אולי יעניין אותך גם

רמת קושי
קל
זמן כולל
45 דקות
מנות
3-4 מנות
מטבח
יווני
רמת קושי
קל
זמן כולל
9 שעות ו-30 דקות