ממרח שעועית אדומה

ממרח שעועית אדומה

צוות אתר הצמחונות והטבעונות הישראלי
ממרח שעועית אדומה הוא ממרח יצירתי ומפנק, שמתאים למריחה עם הלחם או אכילה עם נאצ'וס וטורטיות.
זה ממרח שדומה לממרח חומוס וכיף לגוון איתו את הארוחות.
רמת קושי
קל
זמן כולל
10 דקות
מנות
5 מנות
מטבח
מקסיקני

מרכיבים

  • 1 כוס שעועית אדומה מבושלת
  • 2 כפות מיץ לימון
  • 2 שיני שום
  • 3 כפות טחינה
  • 13 כוס מים
  • 1 כפית כמון
  • 12 כפית פפריקה
  • 12 כפית מלח
  • קורט פלפל שחור

הוראות הכנה

  1. טוחנים את כל החומרים במעבד מזון עד לקבלת ממרח אחיד.

טיפים לבישול שעועית אדומה

השרו את השעועית היבשה בקערת מים למשך 12 שעות לפחות. רצוי להחליף את המים 2-3 פעמים במהלך זמן ההשריה.
סננו ושטפו את השעועית והעבירו לסיר. הוסיפו מים עד לגובה 10 ס"מ מעל גובה השעועית.
חכו שהמים ירתחו והסירו את הקצף שמצטבר בעזרת כף. הנמיכו את האש ללהבה בינונית ובשלו את השעועית כשעה עד שעה וחצי, עד לריכוך. הסירו את הקצף שמצטבר מדי פעם.

לקיצור זמן הבישול, ניתן להשתמש בשעועית אדומה קפואה או משומרת. אם בחרתם בשעועית משומרת, רוקנו את המים, שטפו את השעועית האדומה (לא חובה) וטחנו את השעועית כמו שהיא, עם שאר רכיבי הממרח.

בתאבון!

דרגו את המתכון:

אולי יעניין אותך גם