אהבת את המתכון?
יש לנו עוד המון מתכונים מדהימים וטיפים לבישול קל, בריא והכי חשוב – טעים, חינם באתגר 22.
השרו את השעועית היבשה בקערת מים למשך 12 שעות לפחות. רצוי להחליף את המים 2-3 פעמים במהלך זמן ההשריה.
סננו ושטפו את השעועית והעבירו לסיר. הוסיפו מים עד לגובה 10 ס"מ מעל גובה השעועית.
חכו שהמים ירתחו והסירו את הקצף שמצטבר בעזרת כף. הנמיכו את האש ללהבה בינונית ובשלו את השעועית כשעה עד שעה וחצי, עד לריכוך. הסירו את הקצף שמצטבר מדי פעם.
לקיצור זמן הבישול, ניתן להשתמש בשעועית אדומה קפואה או משומרת. אם בחרתם בשעועית משומרת, רוקנו את המים, שטפו את השעועית האדומה (לא חובה) וטחנו את השעועית כמו שהיא, עם שאר רכיבי הממרח.
בתאבון!