חורשט סבזיליאור רובין

חורשט סבזי

חורשט סבזי צמחוני

מתכון טעים במיוחד של חורשט סבזי שכל חובבי האוכל הפרסי חייבים להכיר.
רמת קושי
בינוני
זמן כולל
שעה ו-15 דקות
מנות
6 מנות
מטבח
פרסי

מרכיבים

  • 25 גרם פטריות יבשות למרק (נמכר ככה בסופר, אפשר גם להשתמש בפורצ'יני או שיטאקה)
  • 3.5 כוסות מים
  • 300 גרם טופו חתוך לקוביות בינוניות
  • 2 כרישות (החלק הירוק שלהן) או בצלים ירוקים
  • שמן לטיגון
  • 1 בצל פרוס
  • 1 חב' כוסברה
  • 1 חב' פטרוזיליה
  • 3 לימונים פרסיים
  • 1 כפית חילבה יבש (לא חובה)
  • 1 כפית כורכום
  • 12 לימון
  • 1 פחית שימורים שטופה ומסוננת של שעועית אדומה
  • מלח ופלפל על פי הטעם

הוראות הכנה

  1. משרים בקערה את הפטריות היבשות ב3 וחצי כוסות מים רותחים ומוסיפים את הטופו. משאירים בצד.
  2. שמים את הכרישה במעבד מזון וטוחנים לחתיכות קטנות.
  3. שמים מעט שמן בסיר ומטגנים את הבצל והכרישה.
  4. טוחנים במעבד מזון את הכוסברה והפטרוזיליה (עם הגבעולים) לחתיכות קטנות ומוסיפים לסיר. מטגנים עד שהתערובת נהיית בצבע ירוק כהה ומתחילה להשמיע רעש של טיגון (בערך 25 דקות). חשוב לערבב כל כמה דקות.
  5. חותכים/עושים חורים (בזהירות) בלימונים הפרסיים ומוסיפים אותם לסיר.
  6. מוסיפים לסיר את החילבה, הכורכום, מי הפטריות והטופו.
  7. סוחטים את הלימון, מוסיפים לסיר ומביאים לרתיחה.
  8. מוסיפים לתבשיל את השעועית ומתבלים עם מלח ופלפל.
  9. מבשלים כ-30 דקות או עד שהתערובת נהיית סמיכה.

הצעת גיוון

ניתן להחליף את הטופו ב300 גרם סייטן, חתוך לקוביות בינוניות גם הוא. ניתן להשתמש גם בסייטן הקפוא.

הצעת הגשה

מומלץ להגיש לצד אורז לבן.

דרגו את המתכון:
guest
1 תגובה
Inline Feedbacks
View all comments
סער
סער
15 בנובמבר 2020 13:18

וואי נראה מדהים!!

אולי יעניין אותך גם