תבשיל צ'ילי קון סויה עם אורזאלונה להבמבט מלמעלה על תבשיל צ'ילי קון סויה עם אורזאלונה להבתקריב על תבשיל צ'ילי קון סויה עם אורזאלונה להב

צ'ילי קון סויה

צ'ילי קון קרנה? צ'ילי קון סויה! המתכון האהוב בגרסה הטבעונית והחומלת 😍

רמת קושי
קל
זמן כולל
שעה

מרכיבים

  • שמן זית
  • 1 בצל בינוני קצוץ דק
  • 2 שיני שום כתושות
  • 1 פלפל צ'ילי קטן מנוקה מגרעינים וקצוץ
  • אבקת צ'ילי או פפריקה חריפה, כמון, מלח פלפל, אורגנו
  • 2 עגבניות טריות, חתוכות לקוביות
  • מעט יין אדום
  • מעט חרדל
  • 1 קופסת עגבניות מרוסקות
  • 1.5 כוסות שבבי סויה, לפני השריה
  • 350 גרם שעועית שחורה או אדומה לצ'ילי, מושרית ומבושלת (אפשר גם מקופסה)
  • מים

הוראות הכנה

  1. לטגן את הבצל והשום במעט שמן זית על אש נמוכה-בינונית בסיר כבד, עד להשחמה.
  2. להוסיף את הצ'ילי, הפפריקה, האורגנו, מלח פלפל וכמון.
  3. להוסיף את שבבי הסויה.
  4. לאחר מספר דקות להוסיף את העגבניות הטריות, לערבב, ולהמשיך לבשל חמש דקות.
  5. להוסיף את היין, החרדל והעגבניות המרוסקות.
  6. לכסות ולבשל 30-35 דקות. לערבב מדי פעם.
  7. להוסיף את השעועית ומים (כך שיכסו את הרכיבים). לבשל עוד 10-15 דקות עם מכסה.
  8. לטעום ולתקן תיבול.

טיפים

מומלץ להשרות את שבבי הסויה במים רותחים יחד עם מלח ותבלינים במשך 10 דקות. אחר כך – להעביר את השבבים למסננת וללחוץ כדי שהנוזלים יצאו.

מומלץ מאוד להגיש על אורז לבן ועם סלט מרענן בצד.

דרגו את המתכון:
3 דירוגים, 5 מתוך 5
guest
0 תגובות
Inline Feedbacks
View all comments

אולי יעניין אותך גם