צ'ילי קון סויה

צוות אתר הצמחונות והטבעונות הישראלי

צ'ילי קון קרנה? צ'ילי קון סויה! המתכון האהוב בגרסה הטבעונית והחומלת 😍

רמת קושי
קל
זמן כולל
שעה

מרכיבים

  • שמן זית
  • 1 בצל בינוני קצוץ דק
  • 2 שיני שום כתושות
  • 1 פלפל צ'ילי קטן מנוקה מגרעינים וקצוץ
  • אבקת צ'ילי או פפריקה חריפה, כמון, מלח פלפל, אורגנו
  • 2 עגבניות טריות, חתוכות לקוביות
  • מעט יין אדום
  • מעט חרדל
  • 1 קופסת עגבניות מרוסקות
  • 1.5 כוסות שבבי סויה, לא מושרים
  • 350 גרם שעועית שחורה או אדומה לצ'ילי, מושרית ומבושלת (אפשר גם מקופסה)
  • מים

הוראות הכנה

  1. לטגן את הבצל והשום במעט שמן זית על אש נמוכה-בינונית בסיר כבד, עד להשחמה.
  2. להוסיף את הצ'ילי, הפפריקה, האורגנו, מלח פלפל וכמון.
  3. לאחר מספר דקות להוסיף את העגבניות הטריות, לערבב, ולהמשיך לבשל חמש דקות.
  4. להוסיף את היין, החרדל והעגבניות המרוסקות.
  5. לכסות ולבשל 30-35 דקות. לערבב מדי פעם.
  6. להוסיף את הסויה, השעועית ומים בכמות שווה ולבשל עוד 10-15 דקות עם מכסה.
  7. לטעום ולתקן תיבול.

הצעת הגשה

מומלץ מאוד להגיש על אורז לבן ועם סלט מרענן בצד.

דרגו את המתכון:

אולי יעניין אותך גם