טמפה ברוטב בוטנים

טמפה ברוטב בוטנים

מתכון מופלא לקוביות טמפה ברוטב בוטנים מעקצץ ומשגע, תענוג להוסיף לשולחן עם מאכלים אסייתים, ומומלץ לרענן עם סלט ירוק בצד.

רמת קושי
קל

מרכיבים

לטמפה

  • 1 חב' טמפה
  • 14 כוס שמן זית
  • 1 כפית שמן שומשום
  • 14 כוס רוטב סויה
  • 14 רבע כוס מירין
  • 1 כף זנגביל טרי קצוץ
  • 2 שיני שום קצוצות

לרוטב

  • 12 כוס חמאת בוטנים טבעית
  • 3 כפות מייפל
  • 3 כפות רוטב סויה
  • 3 כפות מירין
  • 1 כף זנגויל טרי קצוץ
  • 2 שיני שום, כתושות
  • מעט פלפל אדום חריף

הוראות הכנה

  1. מפשירים את פרוסת הטמפה על-ידי בישולה במים או בציר ירקות כ-10 דקות.
  2. חותכים את הטמפה לקוביות בגודל נגיסה.
  3. יוצרים משרה (מרינדה) מערבוב שאר החומרים.
  4. מניחים את קוביות הטמפה במחבת רחבה בשכבה אחת. מוסיפים את המשרה ומבשלים כ-20 דקות במחבת מכוסה, על אש נמוכה.
  5. מסירים את המכסה וממשיכים לבשל עד שכמעט אין נוזלים.
  6. לרוטב: מעבירים את כל החומרים לבלנדר, מעבדים ומוסיפים כחצי כוס מים חמים, עד לקבלת רוטב חלק.

הצעת הגשה:

מומלץ להגיש על אורז מלא, עם רוטב הבוטנים; מעטרים מלמעלה בצנונית פרוסה, בצל ירוק ועלי כוסברה.

דרגו את המתכון:
6 דירוגים, 3.5 מתוך 5
guest
2 תגובות
תגובות מובילות
תגובות חדשות תגובות קודמות
Inline Feedbacks
View all comments

אולי יעניין אותך גם