קארי אפונה, ירקות וקשיוסיגל בן-דויד

קארי אפונה, ירקות וקשיו

צוות אתר הצמחונות והטבעונות הישראלי

קארי אפונה ירקות וקשיו הוא מנה משביעה, בריאה ומגוונת. ניתן להכין תבשיל קארי הודי עם כל הירקות שיש לכם במטבח, ולרענן את המתכון עם הצעות הגיוון שלנו.

רמת קושי
קל
זמן כולל
40 דקות
מנות
4 מנות
מטבח
הודי

מרכיבים

  • 1 כרישה
  • 2 קישואים קטנים
  • 12 כרובית קטנה
  • 1 כף שמן קנולה
  • 2 כוס מים
  • 1.5 כוסות אפונה (טרייה או קפואה)
  • 1.5 כפיות אבקת קארי
  • 1 כפית מלח
  • 34 כוס קשיו (לא קלוי)
  • 12 כוס חלב קוקוס
  • 1 כוס עלי כוסברה / פטרוזיליה

הוראות הכנה

  1. פורסים את הכרישה (החלק הלבן בלבד) והקישואים, מפרידים את הכרובית לפרחים קטנים.
  2. מטגנים את הירקות במשך 3 דקות במחבת עמוקה.
  3. מוסיפים כוס מים רותחים ומבשלים על אש גדולה ללא מכסה כ-10 דקות, עד להתאדות רוב המים.
  4. מוסיפים את האפונה, התבלינים, הקשיו, חלב הקוקוס והכוסברה, מערבבים ומבשלים כ-5 דקות על אש קטנה.

הצעות גיוון להכנת קארי אפונה וירקות חלומי

מומלץ להגיש את הקארי על מצע אורז בסמטי מלא.

ניתן להשתמש בבצל במקום בכרישה.

אפשר להחליף את האפונה בעדשים ירוקות (רצוי מונבטות).

את חלב הקוקוס ניתן להמיר ב-100 גרם (קופסה קטנה) רסק עגבניות.

דרגו את המתכון:
guest
0 תגובות
Inline Feedbacks
View all comments

אולי יעניין אותך גם