קארי הודי מסורתי טבעוניצילום וידיאו: הילה ספאק

קארי הודי מסורתי טבעוני

אמה בן-דוד, בת 78 מאשקלון, עברה לטבעונות לפני מספר שנים בהשראת הבת שלה. היא 'טבענה' את המתכונים המסורתיים מהמטבח ההודי והעיראקי והסכימה לגלות לנו את כל הסודות לקארי הודי מושלם – וכך זכינו במתכון הזה לקארי הודי מסורתי טבעוני.

רמת קושי
קל
זמן כולל
שעה ו-35 דקות
מנות
4 מנות
מטבח
הודי

מרכיבים

  • 2 תפוחי אדמה גדולים, חתוכים לקוביות
  • 12 כוס שמן זית
  • 1 חבילת טופו
  • שמן לטיגון
  • 4 בצלים קצוצים דק​
  • 7 שיני שום קצוצות דק
  • 5 עגבניות מגוררות
  • 1 קופסה קטנה של רסק עגבניות (100 גר')
  • 12 צרור כוסברה קצוץ דק
  • 12 לימון
  • 12 כף סילאן

תבלינים לקארי הודי מסורתי

  • 15 עלי קארי טריים (אפשר גם חצי כפית אבקה)
  • 12 כפית חוואייג'
  • 2 כפות פפריקה
  • 1 כף מלח
  • 1 כפית כמון
  • 1 כפית פלפל שחור
  • 1.5 כפיות כורכום

הוראות הכנה

  1. משכו את תפוחי האדמה החתוכים ברבע כוס שמן זית, ואפו אותם עד שתפוחי האדמה חצי-מוכנים (בערך 20 דקות בחום בינוני – 180 מעלות).
  2. חתכו את הטופו לקוביות, ערבבו עם מחצית מכמות התבלינים ושאר שמן הזית והניחו לו לספוג את הטעמים (חצי שעה עד שעה).
  3. טגנו את הבצל עד להזהבה.
  4. קצת לפני שהבצל מוכן, הוסיפו למחבת את השום וערבבו. הוסיפו גם את הטופו – וערבבו מעט.
  5. הוסיפו את העגבניות, רסק העגבניות ויתר התבלינים, וערבבו.
  6. הוסיפו את תפוחי האדמה האפויים למחצה.
  7. הוסיפו כחצי כוס מים ובשלו במשך 15 דקות. ערבבו מדי פעם.
  8. סחטו חצי לימון ישירות לסיר והוסיפו חצי כף סילאן.
  9. בשלו במשך 5-15 דקות נוספות. ערבבו מדי פעם. הקארי מוכן כשתפוחי האדמה רכים והתבשיל סמיך.
דרגו את המתכון:
guest
0 תגובות
Inline Feedbacks
View all comments

אולי יעניין אותך גם